Echo Beatty - Laying Low

Echo Beatty - Laying Low

Een drietal jaar hield Van Dinter zich koest, maar daar komt nu verandering in.

Eigenlijk stak Echo Beatty in oktober van vorig jaar al terug de neus aan het venster met Weeping Streets. Het was de voorbode van wat dit voorjaar komen zou: een nieuw (derde) album, 'Vision Glitch'. Maar dat is alweer vier maand geleden en dus was het nodig om nog eens aan onze mouw te trekken.

Dat doet de band (ondertussen een soloproject) met Laying Low, een single die meer dan twee jaar geleden niet meer was dan een vluchtig idee dat Annelies Van Dinter vastlegde met behulp van haar telefoon en... een blokfluit, maar dat uitgroeide tot een volwassen song van dik vier minuten vol spannende geluidjes, maar ook met een meeslepende melodie. 

In de nieuwe single zet Van Dinter vraagtekens bij enkele van de keuzes, die ze maakte, maar er zit ook een reminder in voor haarzelf om niet te streng te zijn voor zichzelf en voor anderen. De ervaring van in een lockdown zitten zit hier ook in de mix en derhalve ook de ervaring om teruggeworpen te zijn op jezelf en het zoeken naar nieuwe perspectieven.

'Vision Glitch', Echo Beatty's eerste lp als soloartiest en het albumdebuut op Unday, wordt verwacht op 3 maart. De plaat is gemixt door Omar Yakar Jr, die eerder samenwerkte met onder meer The War On Drugs, Warpaint en Perfume Genius. In de muziek klinken invloeden die variëren van woestijnblues tot experimentele niche, alternatieve klassiekers als Radiohead en klassieke verhalenvertellers als Nick Cave. Altijd zet Van Dinter experiment en een dynamische synergie met anderen muzikanten centraal.

15 januari 2023
Marc Alenus