Eating Rainbows - Life

Eating Rainbows - Life

Wie regenbogen eet, schijt kleurtjes?

Wij zien alvast sterretjes na het beluisteren van de eerste single uit de nieuwe, aankomende ep van Eating Rainbows. Dat is een punk- en noiserockband uit Brussel en omstreken. De band bestaat uit Nick Symoens (Shame Statues, ex-Hipster Jugend, ex-The Waltz) op zang en gitaar, Jeroen Huyzentruyt (ex-Hipster Jugend, ex-Linde) op gitaar en backingvocals en August Corthouts (Aufhebung, ex-Hipster Jugend, ex-The Waltz) op drums en backingvocals.

Naar aanleiding van de release van de eerste ep 'Yep Yep Yep' op 24 november brengt het trio in totaal drie singles uit. Life is daarvan de eerste. Daarin hekelt de band de saaie voorspelbaarheid van het leven die alleen maar draaglijk wordt als je je hoofd in de grond stopt. De gitaren wervelen als een najaarsstorm, de drums klinken als hagel en de hoge zangstem van Symoens snerpt als de herfstwind door je hersenen. Precies zoals het hoort.

Op YouTube staat al een jaar een clip voor het nummer. Die kan je hieronder bekijken. Dat deden nog niet veel mensen je voor, ook al mocht de band zich al verheugen in aandacht van de BBC en haalden ze de halve finale van Humo's Rock Rally 2022.

De band live zien kan op 5 oktober in het Rockcafé te Leuven, op 7 oktober in Jeugdhuis 't Verzet in Knokke, op 4 november in het Delirium te Geraardsbergen en op 24 november in JH De Kuub in Sint-Agatha-Berchem.

22 september 2023
Marc Alenus