DVKES - Done With Mercy

DVKES - Done With Mercy

Het album ‘Echoplasm’ komt later dit jaar (november), maar hier is al de tweede single.

Begin maart kwam DVKES met het verrassende Undercover. De eerste single uit de nieuwe plaat kreeg een heel eigen palet door de achtergrondzang van Lara Chedraoui, Naomi Sijmons en Ciska Vanhoyland. Dat heeft ook de nieuwe single Done With Mercy, maar de kleuren van deze track zijn eerder het oranje en geel van straatlantaarns, zwart van de nachtelijke lucht en grijs en beige van de volle maan.

De afsluiter van ‘Echoplasm’ werd dan ook ’s nachts opgenomen en met akoestische instrumenten. De band lijkt niemand wakker te willen maken en houdt het dit keer dromerig en toomde zichzelf in. De dames liggen dit keer nog onder de satijnen lakens, maar ze zouden er zeker niets op tegen hebben om met dit nummer gewekt te worden. En wij ook niet.

Joos Houwen verklaart: “Toen ik het schreef, voelde ik meteen dat er iets in het nummer zat, maar ik kreeg de structuur van het nummer niet direct voor elkaar. Na een week ploeteren zonder resultaat viel de structuur van het nummer op zijn pootjes in een droom. Ik ben meteen opgestaan tegen een uur of vijf, heb het opgenomen en ben weer het bed ingedoken. In de studio is het nummer dan helemaal in de plooi gevallen met arrangementen van de andere muzikanten en producer Micha Volders. Deze keer geen backings van de dames. We hebben de backings zelf gedaan en geprobeerd ze te benaderen als een instrument. Ze zijn in feite een hook geworden.”

26 juni 2021
Marc Alenus