Dumont - 100 Years

Inlandse Maatjes

Onlangs stonden ze nog in het voorprogramma van Elliot Murphy (die ook meewerkte aan hun plaat) en op 22 juni mogen ze spelen op Genk On Stage. Maar nu is er de single 100 Years  en die klinkt bijzonder fijn.

100 Years is de openingstrack van de ep ‘Stay A While’ en de tweede single daaruit. De invloeden van Dumont zijn duidelijk: Neil Young, Tom Petty, Elliott Murphy,… Niet van de jongsten misschien, maar wel allemaal namen waar je mee buiten kan komen.

Elliot Murphy is niet de enige die hand- en spandiensten bewees. Ook Davy Jansen (Mad About Mountains), Pino Guarraci (ex-Clown en eigenaar van Crescendo Studio's waar de ep werd opgenomen. ) en Arnout Hellofs (Hooverphonic) kwamen langs in de studio om een bijdrage te leveren.

Alles in de single ademt liefde voor muziek uit: de inleidende piano, de doorleefde zang van Johan Dengis, de verzorgde gitaarsolo, de betrouwbare ritmesectie, het orgeltje dat de track nog extra warmte injecteert, noem maar op. Het samenspel is spectaculair. Mocht een van vernoemde voorbeelden dit uitbrengen, werd het geheid een hit.

En dan is er ook nog de videoclip, samengesteld uit beelden uit de wilde jaren zestig die het retrogevoel van de track extra in de verf zet. Knap werk van Moonshine Productions: kijk zelf maar.

13 mei 2018
Marc Alenus