DRÆMINGS

Achtergrond

We moesten er voor door een woestijn van mooie, maar niets onthullende blogposts en foto’s op Tumblr, maar uiteindelijk ontdekten we toch wie er achter de warme synthpop (zelf noemt ze het Dræm R&B, Haze Pop en Hip Hope) van DRÆMINGS schuilgaat. Het gaat om Kimi Recor, een jonge vrouw uit Los Angeles die naar eigen zeggen in The Realm Of Dreams woont, maar eigenlijk gewoon uit een klein dorp nabij München (Duitsland) afkomstig is en als tiener naar Colorado verhuisde waar haar vader vandaan kwam.

DRÆMINGS



Een reis door India leerde haar veel over het belang van positief denken en dat sijpelt ook zeker door in haar muziek. Haar linkerbovenarm en -schouder zijn versierd met een grote tattoo, die ze liet zetten door twee vrienden. Daaronder staat een citaat uit het boek ‘The Last Unicorn’: “I’m constantly dreaming, I am always dreaming, even when I am awake it is never finished.”

Eerder was Kimi ook al lid van Black Flamingo, maar nu is ze bezig om solo haar plekje onder de zon te veroveren als DRÆMINGS. Nu ja, solo is een groot woord. Kimi heeft een heel team (of tæm?) rond zich verzameld. Live treedt ze op met Chris Vick en George Cochrane van  Weatherhouse, een band die goed zijn best deed om alle sporen op het net te wissen. Met Cochrane werkt ze ook samen op diens project Closed Or Open.

Daarnaast wordt Kimi bijgestaan door Dane Dal Balcon voor het artwork, Nico Lopez zorgt voor de passende (hippie-)kledij en juwelen, Spektral Fims en Mareesa Stertz van The Seeing Machine zorgen voor de visuals tijdens de shows en video’s.

Samen met haar team creëert Kimi een heel eigen “Dræmingwereld”. Haar zoete songs componeert ze op gitaar en keyboards en reeds met haar eerste ep ‘Nevada’ wist ze ons in te pakken. Vijf songs telde die ep en vooral Reno springt meteen in het gehoor.

Haar tweede ep, die gratis te downloaden is op Soundcloud, telt slechts drie nummers waarvan één een remix is, maar alle drie hebben ze zeker bestaansreden. Like A Ghost (ft. Closed or Open) mikt op de dansvloer met een soort van vintage klinkende elektropop. Dream Of Me is een slow in de originele versie, compleet met orkestraal aandoende (elektrische) strijkers. De Weatherhouseremix van datzelfde nummer is meer uptempo en doet een beetje oosters aan.

Al wie gek is van CHVRCHES, MS MR en/of Lana Del Rey zal zeker vallen voor deze DRÆMINGS. Het is ongetwijfeld maar een kwestie van tijd eer deze “desert queen” haar kroontje zal opeisen.

 

20 mei 2013
Marc Alenus