Dressed Like Boys - Nando

Dressed Like Boys - Nando

Altijd gedacht dat er een Randy Newman in Jelle Denturck verscholen zat.

Denturck ken je als frontman van DIRK., waarmee hij een paar albums lang luid en hard afrekende met zijn demonen en zijn (en onze) psychologische kwelduivels. Maar onder de noemer Dressed Like Boys toont hij een heel ander gelaat. Eentje dat eigenlijk niet verrast met die platenkast vol Bowie, Beatles, Elton John, Sufjan Stevens, Tobias Jesso Jr. en andere Perfume Geniussen.

Luisterend naar Nando, vermoeden we dat het aankomende album (voorzien voor volgend jaar) wel eens heel dicht bij zichzelf zal blijven. En dit citaat uit de perstekst bij de debuutsingle bevestigt dat: “Ik probeer openhartige songs te schrijven die klinken alsof ze altijd al hebben bestaan. Muziek schrijven is voor mij meer dan een vorm van zelfexpressie alleen. Het is een levenslange zoektocht naar de diepe universele wetmatigheden die ons definiëren en ons laten zien hoe de mens in elkaar zit.”

Debuutsingle Nando is een liefdesverklaring aan grote liefde Nand en een wonderlijke piano ballad, die klinkt alsof Randy Newman alle zoetzure humor laat varen en zich Elton John-gewijs, eenzaam achter de piano van de kwetsbaarste kant laat zien. Hoewel, eenzaam is niet het juiste woord, want ook Nathan Ysebaert (gitaren), Giel Vanthournout (bas), Hanne Torfs (synths) en Robin Wille (drum) behoren tot Dressed Like Boys.

En powerduo Bert Vliegen (productie, zie ook Whispering Sons, Meltheads, DIRK., Isaac Roux) en Tobie Speleman (mixer, zie ook The Haunted Youth, blackwave., Brihang, J. Bernardt) stegen (alweer) boven zichzelf uit in de studio. Het resultaat klinkt fantastisch en tijdloos.

Komend voorjaar en zomer volgen er een eerste reeks headlineshows (een bijna uitverkochte Minard in Gent, ...) en festivals (Campo Solar, MIDzomer Leuven, Sniester Den Haag, meer tba).

13 maart 2024
Marc Alenus