Dresscode - Get Rid Of Fears

Dresscode - Get Rid Of Fears

Begin volgend jaar verschijnt hun nieuwe ep, maar deze week krijgen we daar al een voorsmaakje van met een fonkelnieuwe single.

We vergeten het weleens, maar ook ten zuiden van de taalgrens wordt erg goede muziek gemaakt. Neem nu het Naamse Dresscode, vijf jaar geleden opgericht door zanger David Brichard en gitarist Fred Hyat (live worden ze bijgestaan door drummer Florian Gilot), dat in 2022 al de knappe, zeven songs tellende ep ‘Visions Of Failure’ uitbracht. Dat debuut krijgt begin volgend jaar een opvolger met ‘Under The Surface’.

Get Rid Of Fears, de catchy eerste single van die nieuwe ep, wordt deze week inclusief videoclip op de mensheid losgelaten, en zou volgens ons weleens in de smaak kunnen vallen bij mensen die ook bands als New Order en Depeche Mode een warm hart toedragen. Het is tevens een song met een boodschap: geconfronteerd met de druk en de drukte van ons alledaags bestaan, vergeten we weleens aan onszelf en aan onze geliefden te denken. Get Rid Of Fears wil ons eraan herinneren hoe belangrijk het is van naar elkaar te luisteren en met elkaar te praten, en stelt dat we onze zorgen en angsten eerst moeten delen om ze te kunnen loslaten.

17 oktober 2024
Marc Goossens