Dranouter 2014: Test je vogelkennis

Achtergrond

Nee, we schotelen je hier niet het geluid van de geelgors voor (het vogeltje dat je kan steunen via een Natuurpunt-weekendbiljet) noch vogelgeluiden die je kan horen tussen de optredens in de Kayam door. Nee, er lopen genoeg andere vreemde, maar betoverende vogels rond op Dranouter. Aan jou om aan de hand van de tips hierboven en de omschrijvingen te raden welke onze tips zijn.

Dranouter 2014: Test je vogelkennis



1.     Vader van Martha en Rufus en al actief als muzikant sinds de vroege jaren zeventig. Twee keer genomineerd voor een Grammy-award en vertolker van zijn eigen niet van cynisme en humor gespeende songs.
Klik hier voor het antwoord.

2.     Britse protestzanger en voetbalfan die al twee keer eerder te gast was op Dranouter en van wie dertig jaar geleden 'Life's A Riot' uitkwam. Nog altijd op zoek naar 'A New England' en naar nieuwe fans. Op zijn laatste album wat tot rust gekomen, maar live altijd feest.
Klik hier voor het antwoord.

3.     Van zijn maten bij Yevgueni gescheiden, want Walrus met Geert Noppe en Maarten Van Mieghem spelen op exact hetzelfde tijdstip op de Nekka Stage. Hij doet het dezer dagen in het Frans naar het voorbeeld van zijn idool Renaud.
Klik hier voor het antwoord.

4.     Mooiste countrykoppel van Vlaanderen dat een spannend en eigentijds album wist uit te brengen vol… country, folk en bluegrass. Niet zo experimenteel als toen ze nog als The Partchesz door het muzieklandschap draafden, maar perfect in balans tussen vernieuwend en traditioneel.
Klik hier voor het antwoord.

5.     Eenmansband rond Arne Leurentop die dit voorjaar met een eerste, wondermooie plaat terugkwam uit zelfgekozen afzondering. Hij is The Inventor Of Summer of maakte daar toch op zijn minst een mooie song over.
Klik hier voor het antwoord.

6.     Jonge band rond de broers Brent en Sander Cliquet die een enorme progressie maakte sinds hun debuut in 2011. Een debuut, dat echter wel al op de goedkeuring van onze meest kritische recensent kon rekenen.
Klik hier voor het antwoord. En hier voor de recensie over hun debuut.

7.     Toffe pee, rusteloze zwerver die vanuit Bolivia zijn weg zocht naar Berlijn en van daar naar de Europese podia. Leverde met ‘Lattitude’ een schitterend album af dat hem een tournee met Agnes Obel opleverde langs onze culturele centra en nu naar Dranouter brengt.
Klik hier voor het antwoord.

8.     Iemand die nog in Fairport Convention speelde, draait natuurlijk al oneindig lang mee. Toch weet deze legende nog steeds relevant te blijven. Dat etaleerde hij onlangs nog met het prima album ‘Acoustic Classics’. Vormt deze de basis voor zijn show in Dranouter, dan zit je gebeiteld. Is dat niet zo… ook.
Klik hier voor het antwoord.

9.     Uit de stal van WasteMyRecords is al heel wat moois gekomen, maar paradepaardje is misschien wel deze groep waarover onze man na hun passage in Eeklo eerder dit jaar schreef: “dit is een band, die met een ongelofelijke intensiteit op het podium staat. Ze brachten een pompende set en bewezen dat hun ijzersterke livereputatie niet uit de lucht gegrepen is.”
Klik hier voor het antwoord.

10.   Met een achternaam als deze dame is het moeilijk ontsnappen aan je vaders schaduw, maar met ondertussen dertien eigen albums en zeker met haar laatste plaat ‘The River & The Thread’ bewees ze haar eigen plaats meer dan waard te zijn.
Klik hier voor het antwoord.

11.   Wie door de BBC wordt uitgeroepen tot beste folkgroep en genomineerd wordt voor “Schots album van het jaar” kan op onze interesse rekenen. Niet te verwarren met de Nederlandse grootheid die dit jaar afscheid moest nemen van de bühne.
Klik hier voor het antwoord.˙

(Bijna) alles juist? Dan heb je vast je ticket voor Dranouter al lang in de pocket. Nog niet thuis in de wondere vogelwereld van Dranouter? Voor alles is een eerste keer!

Dranouter gaat van start op 1 augustus, maar ook op de laatste dag van juli kan je er al terecht voor al het bovenstaande en nog veel meer. Check het volledig programma hier

27 juli 2014
Marc Alenus