Down The Rabbit Hole 2016 - Te pruimen konijnen

Achtergrond

Met het aantal boompjes dat wij opzetten over muziek kan je een bos vullen dat zelfs minister Schauvliege niet naar de kloten kan helpen. Zo boomden we even door over uitzonderlijke zangers van de recentste decennia en kwamen we terecht bij Antony And The Johnsons. De onvermijdelijke vervolgvraag: "Hoe zou het eigenlijk nog zijn met Antony" leidde ons naar Anohni, zoals Antony nu bij voorkeur door het leven gaat - en een concertlijst waar "Beuningen, Netherlands" onze aandacht trok.

In Beuningen is Down The Rabbit Hole aan zijn derde editie toe en de affiches zorgen elk jaar voor een paar leuke verrassingen. Met drie podia - allemaal genoemd naar konijnenrassen - wordt het geen rattennest. Vrijdag kan je rustig inzetten met Michael Kiwanuka of, als je liever eens iets anders hoort, Sivert Hoyem. En PJ Harvey mag je natuurlijk niet overslaan als je ze dit jaar niet al elders aan het werk ziet.

Zaterdag valt er te kiezen tussen wat als algemeen bekend hitmateriaal beschouwd kan worden (Charles Bradley, The National) - maar daar biedt het Fuzzy Lop-podium dan weer alternatieven onder de vorm van de gestoorde Ty Segall And Rhe Muggers of de dancepopdeunen van Flume. Wij maken alleszins onze opwachting bij The Cinematic Orchestra.

Zondag valt er op te warmen met Car Seat Headrest en The Sore Losers, maar wij hopen vooral dat Suede er de vaart wat inkrijgt.

Over Anohni hadden we het al. De nieuwe plaat klinkt veelbelovend en we nemen ons voor om met open mond te gaan staan luisteren.

Van Anohni zullen we ons naar de Fun Lovin' Criminals haasten. Zij vieren alweer de twintigste verjaardag van 'Come Find Yourself'. Een retrotripje voor jarennegentigkinderen dus - wij gokken op bierbuiken in versleten T-shirts, terugwijkende haarlijnen en marihuana-geïnduceerde glimlachjes.

U moest nu al drank aan het begraven zijn in de konijnepijpen!

19 juni 2016
Stefaan Van Slycken