Dour 2015 - A tip from the hip: Benoît Hageman (Magasin 4)

Achtergrond

Omdat het niet altijd the usual suspects moeten zijn, contacteerden wij Courtcircuit, de Waalse tegenvoeter van Clubcircuit, en vroegen wij hen om enkele van hun leden een selectie te laten maken uit de impressionante line-up van het Dour-festival. Benoît Hageman, programmator van Brussels donkerse concerthol Magasin 4, bijt de spits af.

A Place To Bury Strangers: voor de distortie en de perfecte indierock.

The Ex and Fendika: Omdat het vaste gasten zijn in de Magasin 4 en omdat wij er gek op zijn. Eén van de mythische groepen uit de Europese, alternatieve scene.

Za!: Twee compleet geschifte Spanjaarden, die mathrock, latino invloeden en superenergieke rock mixen. Een niet te missen ontdekking, die trouwens ook bij ons al zijn langsgekomen.

La Muerte: Een legende die bij ons de boel heeft platgespeeld tijdens La Fête à Pompon. Deze reünie van één van de mythische bands uit de Belgische scene is absoluut NIET TE MISSEN!

Sunn O))): Binnen de grenzen van de geluidservaring die drone toch is, is dit één van de meest krachtige livebands. Om je darmen dooreen te laten schudden.

6 juli 2015