Dour 2015 - A tip from the hip: Antony Salas Curiel (L’Entrepot, Aarlen)

Achtergrond

Omdat het niet altijd the usual suspects moeten zijn, contacteerden wij Courtcircuit, de Waalse tegenvoeter van Clubcircuit, en vroegen wij hen om enkele van hun leden een selectie te laten maken uit de impressionante line-up van het Dour-festival. Antony Salas Curiel (L'Entrepot, Aarlen) verdiepte zich in de stoner en aanverwante.

Als absoluut liefhebber van het genre: een selectie groepen uit de grote stonerrockfamilie (en afgeleiden), die dit jaar op Dour geprogrammeerd staan.

Kvelertak: De laatste drie jaar bovenaan mijn lijstje van muzikale opdonders. Een compleet waanzinnige attitude en een muziekstijl, die ergens tussen stoner, hardcore en black metal in zit met een verslavend resultaat. De groep is letterlijk ontploft wat bekendhed betreft en heeft zich een reputatie als liveband uitgebouwd vanaf het verschijnen van het eerste album. Niet te missen!

Blues Pills : De classick rock-/seventiesrevival dringt zich de laatste jaren op met een veelheid aan bands, die grossieren in oldschoolriffs en een analoge mix. Blues Pills gaat zijn eigen weg met een titelloos album, dat hen in recordtijd deed doordringen tot podia over de hele wereld. Blues Pills speelt ouderwetse rock en doet dat goed. Meer kan je toch niet vragen.

Orange Goblin : Deze vier Engelsen dragen hun gitaren en hun heavy rock al twintig jaar lang zonder ophouden uit naar alle hoeken van de wereld. Ultra-efficiënt songs, gespeeld door gepassioneerde kerels. Killerconcerten met een groep die zich altijd voor honderd procent geeft.

Electric Wizard : De legendarische afstammelingen van Black Sabbath keren eindelijk terug op het voorplan. Een hallucinante show met een enorm geluid en eerder dubieuze videoprojecties (oude erotico-gore films uit de jaren zestig). Echte doom.

Sunn O))) : Deze band, die absoluut buiten alle normen valt en echt underground is (in tegenstelling tot al die groepen, die beweren underground te zijn), staat voor meer dan zomaar een concert. Sunn O))) op een podium zien, dat is een auditieve en sensorieel unieke ervaring. Een permanent gegons dat je hele lichaam doorkruist. Voor de liefhebbers van ontdekkingsreizen!

8 juli 2015