Dour 2014 - pop en rock naar believen (deel 2)

Achtergrond

Op het menu voor middernacht: een mooie selectie aan hiphop, elektro, reggae,... En dan mag ook de pop en de rock niet ontbreken. Reden genoeg om ook daarin te gaan snuisteren. En altijd valt er dan wel iets te ontdekken. Voor de laatte twee dagen viel ons oog op het volgende.

Dour 2014 - pop en rock naar believen (deel 2)



TRAAMS – zaterdag --14.20 – 15.10-La Petite Maison dans la Prairie
Krautrock is de referentie die je het meest hoort als het gaat over TRAAMS, maar het is evengoed garagerock of poppunk. Feit is dat het allemaal bijzonder aanstekelijk en funky is en best wel een stukje kan rocken. En dat is alleen nog maar op plaat. Intussen bouwden ze zich in een paar jaar een live-reputatie van formaat op. En nu hebt u dus geen enkel excuus meer om deze jongens te missen. Een gewaarschuwd muziekliefhebber is er immers een tent vol waard.

Jagwar Ma - zaterdag-20.30 – 21.30-La Petite Maison dans la Prairie
Psycho 44-zanger Gaelian Corluy is zwaar fan en Noel Gallagher noemt hun plaat “belangrijker dan een reünie van Oasis”. Dan zijn wij geïntrigeerd.. Niet te benauwd voor een streepje dance, maar toch het popidioom onderschrijvend, staat dit Australisch duo garant voor een feestje zoals het dat vorig jaar ook deed op Pukkelpop. Wij hebben zo’n vermoeden dat ze die party in het zuiden des lands dunnetjes over gaan doen. Laat maar komen dus.

Deep Vally – zondag - 15.30 – 16.20 - La Petite Maison dans la Prairie
Een duo gitaar drums. En u hoeft echt niet uw ogen weg te draaien. Want in tegenstelling tot wat je zou zeggen als je het tweetal ziet – het betreft twee bevallige jongedames - is dit vuige bluesrock, genre Jon Spencer en aanverwanten. En bij de zang kunnen wij niet naast de Janis Joplin-invloeden kijken, euh… luisteren. Kijk alvast uit naar een stevig potje headbangen dus.

Connan Mockasin – zondag - 20.00 – 21.00 - La Petite Maison dans la Prairie
Zo jong en al een legende. En bovendien uitkomstig uit een uithoek als Nieuw-Zeeland. Of misschien net daardoor. Want Mockasin heeft een cultstatus in de muzikale wereld. Hoog tijd dus voor u en voor ons om te gaan controleren of dat allemaal we klopt. Feit is dat zijn muziek behoorlijk onconventioneel is, maar daar kunnen we mee leven. Meer nog, daar hebben wij het zwaar voor. Zacht als een eitje, maar stekend als peper. Dit wordt hoe dan ook een smakelijk concert. 

15 juli 2014
Patrick Van Gestel