Dour 2014 - A tip from the hip: Mountain Bike

Achtergrond

Zoals steeds is ook België stevig vertegenwoordigd op het Dour-festival. Logisch dus dat wij eens bij een aantal bands rondhoorden wie zij zoal zouden willen zien en horen op editie 2014.

Dour 2014 - A tip from the hip: Mountain Bike



Zoals Mountain Bike bijvoorbeeld. Wij waren al enthousiast over hun debuut en wat we van hen zagen op Les Nuits kon ons zeker ook bekoren. Het zou ons verwonderen als zij er in Dour geen feestje van zouden maken. Zij maakten voor ons volgende selectie:

Apaches – vrijdag – 12.40 – 13.20 – La Petite Maison dans la Prairie
"Apaches zijn de eerste band van het label Junior Music, dat door onze drummer Charles en zijn vriendin in het leven werd geroepen. Een superduo op gitaar en drums, die hun voorliefde voor The Black Keys niet onder stoelen of banken steken. De twee jongens komen nochtans uit de hardcoremetalsector en hebben al de nodige kilometers op de teller met bands als Reno, Rodeo Machine en Siamese Queens."

Cheveu – donderdag 14.40 – 15.25 – Dance Hall
"Frans garage-/Rock-/elektrotrio ondergebracht bij Born Bad Records. Ze kunnen knallen op een podium. Hun laatste concert in Atelier 210 in Brussel was te gek!"

Connan Mockasin – zondag - 20.00 – 21.00 - La Petite Maison dans la Prairie
"Wij zijn helemaal weg van hun platen en we hebben ze nog nooit live gezien. Een unieke kans dus."

Cypress Hill – zaterdag – 19.30 – 20.30 – The Last Arena
"Hen voorstellen is gewoon overbodig. Ieder van ons heeft ernaar geluisterd en hield ervan. Te gek dat wij dus met hen op dezelfde affiche staan. Maar misschien is dit voor ons eerder nostalgie en zal het uiteindelijk niet de moeite lonen…"

King Khan & The Shrines – zondag – 18.20 – 19.20 – La Petite Maison dans la Prairie
Bende van zo’n achttal garagerockers die alle richtingen uit gaan en bijzonder grappig zijn. Vorig jaar zaten we in hun voorprogramma en het werd een dolle boel."

Mountain Bike speelt op zaterdag van 13.20 tot 13.50u in La Petite Maison dans la Prairie.

13 juli 2014
Patrick Van Gestel