Dour 2014 - A tip from the hip: Dalton Télégramme

Achtergrond

Zoals steeds is ook België stevig vertegenwoordigd op het Dour-festival. Logisch dus dat wij eens bij een aantal bands rondhoorden wie zij zoal zouden willen zien en horen op editie 2014.

Dour 2014 - A tip from the hip: Dalton Télégramme



Ze nodigen het publiek uit om mee te gaan in hun mix van country, bluegrass, cajun, surf, maar ze geven er wel nog een Frans(talig)e draai aan. Ziedaar: Dalton Télégramme (zondag – 14.00 – 14.40 – The Last Arena). Ook zij hebben zo hun voorkeur waar het bands op Dour aankomt.

Lisa Leblanc – zondag – 14.10 – 14.50 –La Petite Maison dans la Prairie 
« Wij zijn superfans. We zijn zot van de basis, de vorm, de band en de jongedame in kwestie. Jammer genoeg speelt ze net op hetzelfde tijdstip als wij. »

The Feather – vrijdag - 15.10 – 15.50 - La Petite Maison dans la Prairie
« Zij repeteren in een lokaal vlak naast het onze en zelfs dan klinkt het al fantastisch (hetgeen bij ons niet altijd het geval is).”

Casseurs Flowters – zondag – 19.00 – 20.00 – The Last Arena
« Omdat zij ooit schreven: "Traîne avec des millionnaires / T'as des chances d'attraper des millions / Traîne avec des pouilleux / t'as des chances d'attraper des poux".(Change De Pote). (Als je bij miljonairs rondhangt / vang je misschien miljoenen / Hang je bij armoezaaiers rond / dan krijg je enkel maar luizen) Meer uitleg behoeft dit niet. »

François & the Atlas Montains – vrijdag – 17.40 – 18.40 – Dance Hall
« ‘t Is in het Frans, ‘t is goed geschreven en ‘t is gewoon goed in ‘t algemeen. »

Mountain Bike. – zaterdag – 13.20 – 13.50 – La Petite Maison dans la Prairie
« We zijn superfan van hun persfoto specifiek en de NBA in het algemeen »

“Waarschijnlijk zullen ook Détroit en Nas in hun onvergelijkbare stijl live weten te overtuigen, maar wij zijn dan ook geen specialisten…”

15 juli 2014
Patrick Van Gestel