Doodseskader - Still Haven't Killed Myself

Doodseskader - Still Haven't Killed Myself

Dit is hoe diepgewortelde pijn klinkt.

Doodseskader, het duo bestaande uit Tim De Gieter (Amenra, ESLLY,...) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, Onmens,...) is in verwachting van een eerste album. Maar voor het zover is, moesten er nog een paar demonen uitgedreven worden via een aantal “non-album singles”.

De laatste daarvan is dit Still Haven’t Killed Myself, een nummer dat lag te wachten in een met bloed bespat hoekje van De Gieters harde schijf en nu toch tegenspartelend voor het voetlicht wordt gesleept. Dat zit zo: “Ik had de blauwdruk voor wat Still Haven't Killed Myself zou worden op mijn harde schijf staan, waar alle nummers die te raar of ongemakkelijk zijn om uit te brengen terechtkomen”, aldus Tim De Gieter. “SHKMS was een van de laatste die op die plek eindigde; het was een heel spontane uitbarsting van woede en teleurstelling en toen ik een paar dagen later terugluisterde, voelde het bijna te rauw en eerlijk om echt met de wereld te delen. Ik vertelde het aan Sigfried, hij luisterde ernaar, was meteen verkocht en een paar weken later waren we de definitieve versie aan het opnemen in de studio.”

De tekst en muziek van het nummer getuigen van een diepgewortelde pijn. De Gieter bekent: “Het is een pagina uit mijn dagboek die ik liever had verbrand dan gedeeld.” Dat hij het toch doet, getuigt van moed en misschien kan het wel iemand troosten, want het gevoel van totale radeloosheid is velen niet vreemd. Dus zet dat volume hoog en verjaag je eigen donkere gedachten met deze van Doodseskader:

25 mei 2022
Marc Alenus