Doodseskader - GABOS

Doodseskader - GABOS

Als engel 45 in je leven komt, is dat een teken van totale verandering.

Tim De Gieter (Amenra, Every Stranger Looks Like You) en Sigfried Burroughs (Kapitan Korsakov, The K.) horen bij elkaar als de cijfers 4 en 5. Na zestien jaar vriendschap is hun band zo sterk dat niets hem nog kan verbreken. Geen toeval dus dat Doodseskader een samenstelling is van twee woorden waarvan één begint met de vierde en het tweede met de vijfde letter van het alfabet.

Twee jaar geleden was hun album ‘MMXX: Year Zero’ nog de passende soundtrack bij een wereld, overheerst door een pandemie, en nu breekt de hel opnieuw los met de eerste single van het aankomende album ‘Year One’: GABOS (Game Ain’t Based On Sympathy).

Daarop staan de twee rug aan rug, tot de tanden gewapend met elementen uit sludge, metal, hiphop en grunge in een vortex van geweld. Het is een song als een nietsontziende wall of death, behalve dan rond minuut twee waar je een vreemde ervaring wacht.

“Do you practice what you preach? / I'm an angel, losing feathers as we speak”, klinkt het terwijl de twee even aan het oog van de storm ontsnappen. Maar niet voor lang, want Doodseskader is genadeloos en gespeend van elk medelijden.

GABOS werd opgenomen en gemixt in de Much Luv Studio (Amenra, Brutus, Absent In Body) en gemasterd door Jack Shirley (Deafheaven, Oathbreaker). De track werd door het team van Lion Beach (Oscar and the Wolf, Bazart, The Subs) voorzien van een passende videoclip waarin een massa tevergeefs de controle wil krijgen over iets gigantisch en onbekends. Wij zien er elementen in uit ‘Gulliver’s Travels’, de stripreeks ‘De Grote Dode’ en een computergame, maar verwen vooral zelf uw ogen en oren:

16 maart 2022
Marc Alenus