Donna Blue

Introducing

Meet Donna Blue, een Nederlandse band rond Danique van Kesteren en Bart van Dalen: elkaars muse, grote liefde en – haast vanzelfsprekend – muzikale partners. Bij onze Noorderburen is het duo al bekend van nummers die zwanger zijn van zwoele indie pop, besprenkeld met een flinke geut sixties yé yé die passen bij David Lynch films.

Eerst waren er al Sunset Blvd' en Baby,  maar de nieuwe single Holiday laat een ander, meer Beach House-achtig geluid horen, terwijl de clip, die werd opgenomen aan de westkust van de VS, lichtjes doet denken aan de eerste van Lana Del Rey.

De track past geweldig bij de eerste ochtend na de schijnbaar nooit eindigende rush richting de vakantie. Dat moment waarop de eerste zonnestralen door de gordijnen piepen en je met lome oogleden beseft: het is eindelijk zo ver. We delen hem dan ook graag, want zelden waren we zo instant verliefd op een nummer.

De drie singles worden volgende maand samen op 7” uitgebracht en de band speelt de in Nederland belangrijke Popronde als OOR-talent.

 

30 juni 2018
Marc Alenus