Donder - Het Mierenlied

Donder - Het Mierenlied

Vier jaar na 'Het Verdriet' verwacht het trio een nieuw album.

Nee, pianotrio Donder zal nog niet opduiken in 'De Lijst Der Lage Landen'. Daarvoor is de fanbasis van Stan Callewaert (bas), Casper Van De Velde (drums) en Harrison Steingueldoir (piano) nog wat smalletjes. Dat ze al verschillende prijzen wonnen, waaronder die van Jong Jazztalent Gent in 2019, heeft daarbij niet eens geholpen. Maar toch timmeren ze vlijtig verder aan de weg naar onsterfelijke roem en komt op 22 november de vijfde langspeler uit. Die zal 'De Wonderen' heten en verschijnen bij W.E.R.F. Records.

De eerste single van het album 'De Wonderen' is Het Mierenlied. Daarover zeggen de drie: "Het Mierenlied zou de soundtrack kunnen zijn voor een spaghettiwestern met mieren als hoofdpersonages. Een pulserende militaire drum introduceert een gefloten melodie die gedubbeld wordt op de piano. Wanneer de drums verdwijnen, komen de contrabas en zachte piano naar de voorgrond en wordt de melodie brozer. De mars van de mieren eindigt zoals die begon. Dit is misschien wel het meest toegankelijke nummer van Donder tot nu toe."

Wij vinden het alvast een vrolijke, zomerse compositie. Heel wat anders dan vorige singles als De Zondag Staat Op en Brandlucht.

3 september 2024
Marc Alenus