#DominoDeel1 - The Blasters - Boomtown (1983)

#DominoDeel1 - The Blasters - Boomtown (1983)

Verliefd op de zaterdagavond in de jaren tachtig en dat was de schuld van Omroep Brabant op de toenmalige Radio 2, die van elke zaterdagavond een heus muziekfeest brouwden, week na week. Wij bleven er voor thuis, voor Domino Deel 1 (voor de rock) van 20 tot 23 uur en dan nog een Domino Deel 2 (voor het nieuwe) van 23 uur tot middernacht. Bakken cassettes hebben we toen opgenomen. We mochten lijden dat we toen een bandrecorder hadden. De spoelen zouden nu nog overuren maken. Kan iemand die radioprogramma's digitaliseren? Kan dat? bestaan daar überhaupt banden van?

We waren nog maar net uit de new wave aan het droppen, hingen de synths (even) aan de wilgen en (her)ontdekten de gitaar en als geroepen was daar een legioen jonge honden die de gitaarroots ook terug hadden gevonden en de traditie injecteerden met een geut punkmentaliteit. En Domino Deel 1 deed er zijn/haar voordeel mee, want ze waren van harte welkom en werden met open armen gespeeld: The Long Ryders, The Blasters, The Dream Syndicate, Los Lobos, Green On Red, The Gun Club, Jason & The Scorchers, The Rain Parade, The Bangles, The Leaving Trains, Thin White Rope, The Replacements et tutti quanti.

En of wij daar blij mee waren. Extatisch, want je vond die plaatjes niet zomaar. Dus de hand aan de knoppen en tapen om dan de hele week de nieuwe exotica te spelen, te spelen en nog eens te spelen. Eentje uitkiezen is velen oneer aandoen, maar allez hop, kill your darlings of spaar ze op tot morgen: The Blasters dan maar met het rockabilly voortjakkerende Boomtown. Zij waren er niet vies van om vrij traditionele songstructuren met het vuur van een hongerige punkrockgroep te spelen. Als welkome afwisseling voor de blok voor tweede zittijd zakten we vanuit Brussel naar Leuven af om The Blasters van jetje te zien en horen geven. En met ons vele Domino Deel 1-adepten.

7 oktober 2023
Laurens Leurs