Dolores. - Wasted Poetry

Dolores. - Wasted Poetry

Toen Steffie "Billie" Defossé een naam zocht voor haar band, liet ze zich inspireren door ‘The Big Wash’, een Disneyfilm met Goofy en een olifant in de hoofdrollen. De film dateert uit 1948, maar toch is Dolores. een jonge band.

De band ontstond in 2015 en heeft al een ep uit sinds 2016. Dat was trouwens een boerenjaar voor de band met twee singles en o.a. een voorprogramma voor Margaret Glaspy. Maar doorheen de jaren evolueerde het geluid van Dolores. van aanstekelijk pop naar een meer volwassen elektro dream pop. In het najaar van 2019 was de band kandidaat voor Soundtrack in alweer een nieuwe bezetting:  met Arne Vyt op gitaar, Nina Kortekaas op toetsen, Marcos Della Roche op drums, Jelle Appada Meeze op bas, broer Dimitri op elektronica en Cedric van Overstraeten op trompet.

En ook al veranderde de bezetting ondertussen opnieuw, het is de trompet die de show steelt op Wasted Poetry, de nieuwe single van Dolores., een prachtig nummer dat geschreven, maar ook geproducet werd door "Billie" zelf en dat opvalt door zijn subtiele kracht en zijn gestage opbouw. En de videoclip is al even mooi. Bekijk die hieronder:

2 februari 2021
Marc Alenus