DJ DNA ft. ShiNRI tEE and bFAKE - WOKE!

DJ DNA ft. ShiNRI tEE and bFAKE - WOKE!

OK, uw buurgluurder geeft het toe: af en toe luistert hij ook naar Willy. En daar ontdekte hij deze leuke Nederlandse - nu ja -band.

DJ DNA, ShiNRI tEE en bFAKE sloegen de handen in elkaar voor de single WOKE. Een single die, zoals ze zelf zeggen ,gaat over mensen die de weg kwijt zijn, gevoed door complottheorieën.

De track is gebaseerd op een cassette-loop uit de laden van Urban Dance Squad. In deze loop drumt Michel Schoots op een vinyl-loop uit de koker van DNA. Die diepte de loop op uit de lade en vroeg ShiNRI tEE en bFAKE om er over te zingen. De Fake-broertjes Pinki en da Bruin van bFake zijn al redelijk bekend in de Nederlandse muziekscene door eerdere collabs met DNA en eigen werk, maar ShiNRI tEE is een relatief nieuw gezicht. Deze half-Utrechtse en half-Nigeriaanse dame opereert momenteel vanuit Frankrijk en is de nicht van percussionist Jimmy Scott-Emuakpor, die aan de wieg van het Beatles-nummer Ob-la-di Ob-la-da stond, met de Rolling Stones speelde en later vast bandlid van Bad Manners werd.

Backingvocals werden mede verzorgd door Alex Siegers en gitaarspel werd door Ignace Hooge geleverd. Het thema WOKE! werd aangeleverd door ShiNRI en legt zichzelf - met een knipoog - uit in de tekst (weg met de wokies en de wappies) en als motto in het refrein: “Who gives a fuck if you woke up?!”

De No-budget High-quality video met een heerlijke "up-feel" werd gemaakt door (live) video-kunstenaar Ate Von Hes en werd in Utrecht, St Nazaire en Kaapstad opgenomen.

27 mei 2021
Marc Alenus