Divided - Cinder

In 2024 is het tijd om eerste album 'Light Will Shine' voor te stellen. 

Divided - Cinder

Divided is een Belgische, vierkoppige band die een mix brengt van sludgy riffs, postmetalvibes en snijdende vocals. Na de release van debuut-ep 'Riser', begon Divided aandacht te trekken binnen de Belgische scene. Daarna volgden shows met Brutus, Stake, Psychonaut, Wiegedood en zelfs een Europese tour als support van het Amerikaanse Shy,Low.

De band zelf noemt 'Light Will Shine' een donker en vuil album dat binnenkomt als een vuistslag tegen de borstkas. De band werkte samen met Gilles Demolder (Siem Reap, Wiegedood, Oathbreaker) en studiomixer Jack Shirley om een album te maken dat zowel natuurlijk als smerig klinkt, hetgeen exact was wat ze wilden bereiken, 'Light Will Shine' komt uit via Dunk!records, op 29 maart. De aansluitende releaseshow is  een weekje later in Het Wilde Westen te Kortrijk.

Maar vooraleer het zover is, is er nog eerste single Cinder, waarover de band wist te vertellen dat het een luid, gespannen en bevreemdend nummer is. De titel van het nummer verwijst naar een gedeeltelijk verbrand stuk hout of houtskool. Zanger-drummer Pepijn voelde zichzelf al een tijd opgebrand, wegrennend van alle verantwoordelijkheden die hij had.

20 januari 2024
Bert Gysemans