Disorientations - Don't

Disorientations - Don't

“We can’t keep waiting for a moment” zingt Niels Elsermans en dus lanceert zijn band een nieuwe single.

Disorientations is een naam die u al een beetje bekend in de oren zou moeten klinken. Via Wool-E-Tapes brachten ze de voorbije jaren een paar lekker donkere singles uit in het verlengde van Melting Time en Lagüna, de bands waarbij de leden vroeger actief waren.

Nu heeft PIAS het trio getekend en is er een eerste single Don’t. De band lijkt dus klaar voor het grotere werk, in navolging van bijvoorbeeld Whispering Sons. De naam moet vallen, want ook Disorientations brengt pure postpunk zoals we die kennen sinds de donkere jaren tachtig. “We can only keep the memory alive” zingt Elsermans als laatste woorden, maar daarmee doet hij zichzelf en de band oneer aan, want dit is klinkt beter als een echo uit het verleden.

En natuurlijk trekken we die tekst uit zijn context. Eigenlijk gaat het nummer over de onmogelijkheid om niet gekwetst te worden door de mensen van wie je houdt. Het confronteert de luisteraar met momenten van wanhoop, maar de gitaarmuur van geluid, de harde ritmische kracht en de beklijvende zang geven genoeg energie om die onvermijdelijke tragische momenten van het leven te omarmen.

Thomas Valkiers en Laurens Grossen Mastering laten de band klinken zoals het anno 2021 hoort en Don’t is niets minder dan een prima track. Ontdek hem hieronder in de video van de hand van Achiel De Vlerk.

Op 27 november speelt de band in Magasin 4.

30 september 2021
Marc Alenus