Discobaar A Moeder

Achtergrond

Voor we weer met een kater, vetter dan Garfield, de afgevallen naalden van de kerstboom uit ons vast tapijt zitten peuteren en ons nog amper kunnen herinneren welke goede voornemens we op nieuwjaarsnacht weer tegen beter weten in hebben gemaakt, hebben we voor u nog een hele resem eindejaarslijstjes van onze redacteurs en echte would-be BV's.

2015 zal voor altijd het jaar blijven waarin Discobaar A Moeder de zondagmiddag voorzag van fijne plaatjes op Studio Brussel. Het uit de hand gelopen hobbyproject van de Ras en de Schele bracht hen in Sportpaleizen, jeugdhuizen, zalen en festivals aller landen. De Ras had trouwens de unieke kans om zich tot 'Slimste Mens Ter Wereld' te kronen en strandde heel verdienstelijk op enkele afleveringen. Vandaag mochten ze hun muzikale avonturen van dit jaar komen uitleggen via onze eindejaarlijst. "Yo gast, we can boogie!".

De beste van het jaar.

1. Tame Impala - 'Currents'

2. Pharrell - 'Girl'

3. Dans Dans – 'I  II  III'

4. The Dead Weather – 'Dodge And Burn'

5. The Van Jets – 'Two Tides Of Ice'

The Black Box Revelation, Balthazar, Tourist LeMC, Mbongwana Star, Oscar and The Wolf,… Man man man, echt veel te moeilijk om te kiezen

Amai, dat kon beter!

Eigen blooper, of beter: verkeerde inschatting: voor het maken van "ons eigen" nummer in opdracht van Radio 2 dachten we efkes snel aan de slag te gaan met Saragossa, maar toen bleek dat de toonhoogte van dat nummer toch een iets grotere uitdaging was dan eerst gedacht. Blij dat het uiteindelijk toch min of meer goedgekomen is met onze Plotjes Spelen.

Mocht ik de tijd kunnen terugspoelen

Misschien toch het optreden van Oscar and the wolf in het Sportpaleis, achteraf gezien heel "sund" dat we dat hebben moeten missen.

U hebt deze toch gezien?

Straf live

Jimmy de Wit en Jan Delvaux in de voorstelling 'Belpop Bonanza', heerlijke les Belgische muziekgeschiedenis in een sausje van de meest onwaarschijnlijke muziek uit ons rijke belgische popverleden.

Ik voorzie voor 2016

Plannen voor volgend jaar?  Moeilijk, misschien toch op Pukkelpop of Werchter geraken?  Welke artiest wil dat natuurlijk niet?  Blijft toch wel een beetje het summum. Nietwaar?

Coming up

Dans Dans of The Flying Horseman, gewoonweg prachtige muziek. Mag altijd wat underground blijven, maar te schoon om niet door iedereen gekend te zijn.

24 december 2015