Dieter Beerten (High Hi)

Achtergrond

Aha, eindejaar! Waar uw en onze lijstjesfetisj eindelijk ongegeneerd weelderig mag tieren. In de aanloop naar onze ultieme lijst met platen van het afgelopen jaar presenteren wij u ook de lijstjes van enkele bekende koppen uit het muziekwereldje.

Dieter Beerten (High Hi)

High Hi schopte het tot in de finale van Humo's Rock Rally het voorbije jaar en staat aan de vooravond van een nationale doorbraak. 2015 wordt hun jaar, let op onze woorden! Dieter Beerten (drums en vocals) kijkt even over z'n schouder. En verklapt meteen ook wat er op stapel staat.

 



De beste van het jaar

1. Mac Demarco - “Salad Days”
2. St Vincent - “St Vincent”
3. War On Drugs - “Lost In The Dream”
4. Nothing - “Guilty Of Everything”
5. Mogwai - “Rave Tapes”

Amai, dat kon beter!

De clip van Bound 2 was vrij lachwekkend. De parodie van James Franco en Seth Rogen des te meer. Het door Charlie Wilson gezongen wereldrefrein van het voor de rest povere lied was ook legendarisch, maar is dan door Sigma helemaal de vernieling in geholpen. Waarvoor dank.

Mocht ik kunnen, wekte ik deze terug tot leven

Robert Young - Primal Scream

Bob Casale - DEVO

Bobby Womack

Luc De Vos natuurlijk! Luc, verdomme!

U hebt deze toch gezien?

Straf live

Mac Demarco op Pukkelpop. Het nonchalante doch superstrak poppy gedreun van deze vier gasten was niet alleen verantwoordelijk voor onze brede glimlach gedurende het hele optreden, het had ook een vrij tot zeer effectieve werking op onze dansbeentjes. St Vincent was op hetzelfde topfestival dan weer een revelatie die de speekselklieren van onze gitariste in overdrive modus brachten. De robotische bewegingen, het emotionele gekoppeld aan het machinale, het was allemaal in perfecte harmonie.

Ik voorzie voor 2015

High Hi zal in 2015 zo veel mogelijk live spelen, en er komt zeker audiomateriaal naar buiten, maar in welke vorm of geur, weten we nog niet precies. We zagen onlangs zowel Brutus (het beste donkerde werk van België), Samowar (Thirsty Well is keer op keer machtig) als Warhola (De mannen die nu al een “Best of Warhola” kunnen uitbrengen) aan het werk, en we voorspellen voor beiden een meer dan geil jaar. En mensen die Black Widow van Polaroid Fiction hebben gehoord en niet meteen klaarkomen mogen terug naar hun Dotan cd gaan luisteren.

Coolste trend

Shoegaze wordt meer en meer algemeen aanvaard, ook andere hardere genres beginnen inventieve bruggen te slaan naar de bovenwereld, sommigen met meer succes dan anderen, maar het kan enkel toegejuicht worden.

(Foto: Joris Bulkens)

17 december 2014