DIANE Grace - She's Still Here

DIANE Grace - She's Still Here

Die plaat lag daar nog.

De psychopunkband DIANE Grace deed menig jurylid tijdens de finale van Humo’s Rock Rally 2018 in de uitdunnende haardos krabben. Was België niet te klein voor een trio dat op het podium een transdwerg in een kooi, een dominatrix, Mauro P. met een masker van Mauro P. en – onuitgenodigd – twee bikinigirls opvoerde?

Het zou hen bloedworst wezen. De band dook in de studio en blikte in drie dagen een lp in die daarna stof lag te vergaren, zelfs vergeten door de joints paffende bandleden zelf. Was er iets belangrijkers dan wiet tijdens de lockdown?

Vier jaar bleef het stil rond de band, maar de plaat werd herontdekt en door vocalist Mauro B. tot een rauw en vettig boeltje gemixt met een minimum aan overdubs. Als eerste single wordt nu She’s Still Here naar voor geschoven, een nummer met een groove, vettiger dan de gemiddelde fietsketting en meer opwindend dan de gemiddelde seventies pornoprent met hele bossen schaamhaar. Nasty Bits in de mix met Lou Reed en The Stooges, zoiets, maar dan op een zijpaadje.

 

Live is dit trio ongeregeld mee te maken op 27 mei (B52, Eernegem), op 3 juni (Djingel Djangel, Antwerpen) en op 2 juli op het Kinky Star Festival. 'Terror Tales' komt deze zomer uit.

 

26 mei 2022
Marc Alenus