Diamanten levering uit Antwerpen/ L.A.

Introducing

Diamanten levering uit Antwerpen/ L.A.

Taska Black, aka Dj Joachim, is 23 jaar en uit Antwerpen afkomstig. Bij ons en onze Noorderburen is hij nog redelijk onbekend, behalve dan misschien bij de volgelingen van de Nederlander San Holo (ofte Sander van Dijck).

Het buitenland, en dan vooral Amerika, is daarentegen al plat gegaan voor Taska Black. Dit heeft hij grotendeels te danken aan zijn Nederlandse vriend San Holo, voor wie hij een vaste support act was tijdens zijn Amerikaanse tournee én een groot deel van de Europese tournee.

En Taska Black heeft wel duidelijk de smaak van het touren te pakken, want binnenkort vertrekt hij opnieuw naar Amerika voor zijn eerste headlining tour. Maar zijn eigen Belgenland wil hij niet opzij laten liggen en daarom heeft hij besloten om een charmeoffensief los te laten op zijn landgenoten.

En dat charmeoffensief begint alvast met een heruitgave van het nummer Backwards Love. Een nummer dat hij in mei 2019 heeft uitgebracht samen met Trace en waar de bas en technobeat overduidelijk aanwezig zijn.

Taska Black heeft echter ook een achtergrond in klassieke muziek en dit heeft hij overduidelijk aangesproken om het nummer te herwerken. De bas en techno hebben plaats moeten ruimen voor een viool en elektrische gitaar. Deze twee instrumenten ondersteunen zangeres Trace meer dan volwaardig en hebben zo een prachtig en fragiel nummer gecreëerd.

Een nummer waarmee Taska Black misschien wel eens de gevoelige snaar van ons Belgen kan raken. En bij een nummer hoort natuurlijk een video. Voor de herwerkte versie van Backwards Love koos Taska Black voor een zogeheten one-take, in dit geval akoestische, live video. Die video kan je hieronder bekijken.

Het herwerkte nummer werd alvast op 24 juli losgelaten op het publiek en we hopen dat deze toegankelijkere versie de voldoende airplay zal krijgen die het volgens ons verdient.

Wij houden deze jongeman alvast in het oog, maar laten u verder zelf beslissen wat u van zijn muziek vindt.

Persfoto van Jeffrey Yau

27 juli 2019
Marjolein De Smet