#DeZomerIsHier - Air - All I Need (1998)

#DeZomerIsHier - Air - All I Need (1998)

Om de bijzonder zonnige aanloop naar de zomer te vieren, pikten we zomaar zeven melodietjes uit, waarvan we bijzonder vrolijk kunnen worden met een verfrissend, noordoostelijk windje uitleg.

 

Weerkundig gezien was de zomer van 1998 een sof: somber en in de top tien van de natste zomers van de vorige eeuw. Beastie Boy Pete Sampras wint voor de vijfde keer Wimbledon, de Tour verzuipt in de dopingschandalen en Frankrijk wordt wereldkampioen voetbal.

Frankrijk dus. En daar is het bruggetje, want dat is ook het thuisland van Air, het elektronicaduo dat de natte zomer van 1998 danig opfleurde met 'Moon Safari', een debuut zoals we er al lang geen meer hadden gehoord van onze Romaanse buren. Jean-Benoit Dunckel en Nicolas Godin uit Montmartre overgieten de elektronica met forse geuten Beach Boys, Bacharach en Gainsbourg en komen zo tot een unieke mix die warm en weldadig de oren streelt. 

All I Need  werd voorzien van zalig onderkoelde gastvocalen door de Amerikaanse Beth Hirsch die en passant ook de tekst voor haar rekening neemt. Voor de gearsluts onder u: opgenomen met een orgel, een Korg MS 20-synth, een Rhodes-piano, een Solina String-ensemble, een Wurlitzer-piano, akoestische gitaar en een Rickenbacker bas. 

Het nummer is intussen de kaap van de twintig gepasseerd en klinkt nog geen iota gedateerd. Tijdloos heet dat dan. Tragiek en weemoed, perfect verklankt onder een elektrisch dekentje.

26 juni 2023
Laurens Leurs