DeWolff - It Ain't Easy

Buurgluurder

DeWolff - It Ain't Easy

Deze winter komt DeWolff met een nieuw album. Maar deze keer compleet anders dan we van de mannen gewend zijn.

Voor de opnamen ging DeWolff volledig terug naar de basis en werkten zo compact mogelijk,  zonder drumkit, zonder Hammond en zonder gitaarversterkers. De ‘Tascam Tapes’, werd geschreven en opgenomen “on the road” in het tourbusje en in backstageruimtes voor nog geen 50 euro. Toch klinkt de plaat fantastisch.

De studio zat letterlijk in een koffer: een Tascam Porta Two, een 4-track cassette recorder uit de Jaren 80. De enige apparatuur die ze gebruikte waren een sampler met door Luka geladen zeldzame soul en funk drum beats, een synthesizer op batterijen en een gitaar, allemaal direct aangesloten op de gammele recorder.

Na een paar live singles is er nu ook de voorbode van de nieuwe plaat: It Ain’t Easy, een track die werd opgenomen achterin de tourbus tijdens een rit door Duitsland. Het moet een hels karwei geweest zijn, maar de mannen hebben er duidelijk niet hun gevoel voor humor door laten verpesten. Kijk maar eens naar de hilarische clip bij het nummer met in de hoofdrol Frank Lammers, hier bekend door zijn rol als Ferry Bouman in ‘Undercover’ waarin hij schitterde naast Tom Waes en Anna Drijver.

 
Op 27 februari speelt DeWolff in AB.

10 oktober 2019
Marc Alenus