Dewolff - Blood Meridian I

Buurgluurder

Dewolff - Blood Meridian I

Het Nederlandse Dewolff is al lang geen onbekende meer in het Americanagenre. Nu warmen ze onze winter op met een nieuw album. Iets speciaals, geschreven en opgenomen tijdens de laatste tour, compact en zonder al te veel franjes, 'Tascam Tapes', is opgenomen met een budget van minder dan vijftig euro (en dat wordt ook duidelijk op de hoes vermeld). Blood Meridian I  is de eerste single.

 

Voor het zevende "studio-album", was de studio eigenlijk niet groter dan een koffer. 'Tascam Tapes' is opgenomen op een Tascam Porta Two, een fourtrack-cassetterecorder uit de jaren tachtig. De instrumenten van de band waren niet meer dan een sampler, gevuld met soul- en funkdrumritmes, een batterij-aangedreven synthesizer en een gitaar, alles direct aangesloten op de recorder. 

Op de eerste dag van de tour was die Tascam-recorder al stuk. De vaste geluidstechnieker wist het ding terug aan de praat te krijgen, maar voor de zekerheid kochten ze onderweg (ergens in Spanje) toch maar een tweede exemplaar. Die bleek uiteindelijk nog slechter dan het eigen apparaat, maar nu hadden ze tenminste reserve-onderdelen en bleven ze met het voor 50 euro gekochte, tien jaar oude ding verder opnemen.

Geen alledaags album, dit 'Tascam Tapes', maar wie de band kent, weet ook dat Dewolff geen alledaagse band is. Het nieuwe album van deze Dutch Edison Award-winnaars zal op 10 januari 2020 in de winkel liggen

Ter lancering van dit nieuwe album werd vandaag een eerste track, Blood Meridian I met bijhorende video met de band in het nieuwe live plunje, op de wereld losgelaten. Enjoy! 

8 november 2019
Bert Gysemans