#DeSongsVan2021 - The Weather Station - Atlantic (2021)

#DeSongsVan2021 - The Weather Station - Atlantic (2021)

Lijstjes, jaaroverzichten, terugblikproza, we zijn er dol op aan het einde van het jaar, maar al te vaak wordt er gefocust op albums. Wij zoomen deze week iets dieper in en gaan puur arbitrair voor een paar songs die heel vaak op onze muzikale radar passeerden, omdat we er op één of andere manier door werden gepakt.

In maart van dit andermaal vervloekte jaar hadden we het al een beetje voorspeld, toen we stelden: “Van alle nieuwe muziekjes dit jaar is het deze die we elke dag opnieuw willen horen en zullen horen en moeten horen. Wat een ingetogen spanning komt hier naar buiten. Iemand die zich kandidaat stelt voor "song van het jaar" zal hier net boven moeten mikken!”

En zo is ook gebleken. Het is een blijvertje. Zangeres Tamara Lindeman beschrijft een zonsondergang als het finale beeld van een film: een tros roze wolken over de kliflijn met zeevogels dartelend door de zilte lucht en met een zon die bloedrood kleurt, terwijl een zeurende stem door haar hoofd klinkt: “Thinking I should get all this dying off of my mind.”

The Weather Station, we kenden hen (nog) niet. Uit Canada en niet aan het proefstuk toe met vijfde lp ‘Ignorance’, maar de eerste die wereldwijd uitgebracht werd. En terecht!

24 december 2021
Laurens Leurs