#DeSongsVan2021 - The Brother Brothers - The Calla Lilly Song (2021)

#DeSongsVan2021 - The Brother Brothers - The Calla Lilly Song (2021)

Lijstjes, jaaroverzichten, terugblikproza, we zijn er dol op aan het einde van het jaar, maar al te vaak wordt er gefocust op albums. Wij zoomen deze week iets dieper in en gaan puur arbitrair voor een paar songs die heel vaak op onze muzikale radar passeerden, omdat we er op één of andere manier door werden gepakt.

Gewoon een héeel schoon liedje, mag dat nog? Neen, dat moet! Het zalft, het heelt een klein beetje in deze darkest of times. Daarvoor dienen schone liedjes.

Echo's van de Everly's en Simon & Garfunkel en toch doen de identieke tweelingbroertjes Adam en David Moss nog iets heel ontroerends daar bovenop. Dat gitaartje, dat sfeertje,... Zoek het album op Spotify. Het staat er vol van.

Een tweeling dus, geboren en opgegroeid in Peoria, Illionois. Nooit van gehoord. Nochtans een stadje met ruim honderdduizend inwoners en daarmee de honderdnegenennegentigste stad in de Verenigde Staten. Kleine, fijne liedjes op minimalistische doch zeer doeltreffende manier gebracht.

In The Calla Lily Song mijmert David over het speciale moment dat je niets anders kan doen dan diep adem te halen, terwijl er iets ingrijpends en ongrijpbaars gebeurt. En hij vertelt het zowel aan zijn geliefde als aan zijn geliefde stad New York.

Amper of helemaal niet te horen op onze nationale radio. Schaamtelijk, maar wij helpen er iedereen graag nog eens aan denken.

27 december 2021
Patrick Van Gestel