#DeSongsVan2021 - Gabriels - Love And Hate In A Different Time (2021)

#DeSongsVan2021 - Gabriels - Love And Hate In A Different Time (2021)

Lijstjes, jaaroverzichten, terugblikproza, we zijn er dol op aan het einde van het jaar, maar al te vaak wordt er gefocust op albums. Wij zoomen deze week iets dieper in en gaan puur arbitrair voor een paar songs die heel vaak op onze muzikale radar passeerden, omdat we er op één of andere manier door werden gepakt.

Op de valreep van 2021 viel er nog een serieuze verrassing uit de korf met Gabriels die in de vorm van Love And Hate In A Different Time met een gospelkraker verrasten, zoals we al lang niet meer hadden meegemaakt.

Zanger Jacob Lusk benadert een beetje het timbre van Antoni van The Johnsons, toen die nog geen Ahnoni was. Maar de man heeft ook het charisma dat met één uithaal en een blik een halve zaal platlegt. En dat is precies wat ze deden op 18 november in de AB-Club met slechts één ep in de valies, maar met een pak zelfvertrouwen in eigen kunnen en natuurlijk deze single, die als een gospel begint, maar gaandeweg overgenomen wordt door de backingzangeressen, die een melodie hanteren, die in hetzelfde bedje heeft geresideerd als Take Me To The River van Al Green.

En als u denkt dat dat hoog gegrepen is, think again: ze komen er vlot mee weg. Elton John orakelde over de debuut-ep: "One of the most seminal records in the last ten years". Met de vijfsterrenrecensies plaveit Gabriels het tuintje, hetgeen nog wordt versterkt met passages bij Jimmy Kimmel en Jools Holland. Vreemd genoeg werd zanger Jacob Lusk voor het eerst gespot tijdens American Idol in 2011, maar daarna deemsterde hij schijnbaar weer weg om nu hard en soulvol terug te slaan.

Tijdloos en toch van 2021.

1 januari 2022
Patrick Van Gestel