#DeSongsVan2021 - Celeste - Stop This Flame (2021)

#DeSongsVan2021 - Celeste - Stop This Flame (2021)

Lijstjes, jaaroverzichten, terugblikproza, we zijn er dol op aan het einde van het jaar, maar al te vaak wordt er gefocust op albums. Wij zoomen deze week iets dieper in en gaan puur arbitrair voor een paar songs die heel vaak op onze muzikale radar passeerden, omdat we er op één of andere manier door werden gepakt.

Eén van de fijnere Britse nieuwe talenten die we afgelopen jaar meekregen. En ondanks het feit dat ze zevenentwintig jaar geleden geboren werd in Los Angeles, een volbloed Britse: Celeste Epiphany Waite.

'Not Your Muse' was een pittig debuut, maar vooral de single Stop This Flame tovert al vele maanden een brede glimlach op onze lippen. Met een sample uit Sinner Man van Nina Simone, die ook postuum meedeelt in de credits. Celeste: “In essence, Stop This Flame is a song about seeing it through to the end. Whether it’s about not letting go of love, not letting go of a dream or stridently coming through some form of adversity. The song has always evoked those feelings within me.”

Heerlijk nummer dat 2021 prettig mee inkleurde en één van de beste zangeressen die dit jaar de neus aan het venster staken.

25 december 2021
Laurens Leurs