Desertfest 2016: het overlevingspakket.

Voorbeschouwing

Over enkele nachten is het weer “hoogdag” voor de fans van stoner, doom en psychedelica. Dan is het namelijk weer Desertfest. Drie dagen lang zal Muziekcentrum Trix bands en fans van alle windstreken ontvangen. Wij namen het programma er even bij en lichten enkele bekende en minder bekende bands toe.

 

 

 

 

Het Antwerpse Your Highness speelt een thuiswedstrijd, al maakt het voor dit vijftal geen bal uit waar ze spelen. Wie de band ooit al eens live bezig zag, weet dat deze heren altijd voluit gaan en nooit teleurstellen. We kijken vooral uit naar hun verise van laatste ep 'The Quietus', het twintig minuten durende epos van de band (Vrijdag - Canyon stage - 20u25)

 

 

Het Brusselse Black Mirrors komt Vlaamse zieltjes winnen. En dat is hoog tijd want in en rond het Brusselse zijn ze best wel populair. Het succesverhaal van Blues Pills kennen we ondertussen allemaal, maar net als bij de Zweden zou het voor deze Brusselaars wel eens goed kunnen uitdraaien. De stem van frontvrouw Marcella en de vette mix van blues en rock met knipoog naar Janis Joplin werkt wonderwel. (Zaterdag - Vulture stage - 15u00)

 

 

Dorre komen uit Leuven, bestaan al sinds 2008 en waren tot een aantal jaren geleden tevreden met één optreden per jaar om aan de vrienden eens te laten zien wat ze al konden. Maar er kwam meer en meer vraag naar optredens van dit instrumentale doom-/stoner-/sludgekwartet en ziehier: dat brengt hen nu tot op Desertfest. Begin november komt de split-ep uit met het Deense Bethmoora, maar we hopen dat we al wat te horen krijgen van dit nieuwe werk. (Zondag - Canyon Stage - 15u35)

 

 

Black Swarm komen net als Your Higness uit de Antwerpse scene en spelen compromisloze metal met bulderende vocals, energieke drums, snedige gitaarpartijen en melodieuze bas, dit alles samengebracht tot een pittig, gebald en hoogst origineel geluid waarbij u gegarandeerd zult schreeuwen om meer. Sinds 2011 maakt dit Antwerpse kwartet de podia onveilig. Opletten is het vooral voor frontman Sam, die het publiek soms wat extra's wil geven. (Zondag - Vulture stage - 18u15).

 

 

Het Nederlandse Komatsu is op tournee door Europa met Duel. Beiden doen Desertfest aan. Het fijne Eindhovense stonerrockkwartet brengt zijn nieuwe album 'Recipe For Murder One' mee naar Antwerpen en dat is een prima schijf en één van onze favorieten van 2016. Of Nick Oliveri ook meekomt is niet geweten. Geef ze een warm welkom en een fris pintje en 't zal feest zijn. (Zondag - Vulture stage - 16u45)

 

12 oktober 2016
Bert Gysemans