Derek & The Dirt - Massa

Inlandse Maatjes

Vijfentwintig jaar geleden was Derek & The Dirt een van Vlaanderens beste live bands. Vorig jaar was de band helemaal terug met ‘All Today’s Words’ en nu is er een nieuwe single.

Oh By The Way, elke muziekliefhebber kent deze Vlaamse rockklassieker nog wel. Het was vijfentwintig jaar geleden de eerste single uit hun naamloze debuutplaat en die zette de band meteen op de kaart. De big shots van EMI tekenden Derek & The Dirt voor drie albums na een memorabel concert op Marktrock, Leuven en ook tweede plaat ‘Love’s Exaltation’, met singles als Run en Rosie als radiohits, was sterk.

Maar vooral live was de band een topper. De derde plaat werd dan ook een livealbum, geproduced door duizendpoot Patrick Riguelle. Het werd hun best verkopende plaat, maar ook hun zwanenzang. In 2018 kwam de band echter terug met veel goesting, een nieuw album en een reeks concerten. Die krijgen dit jaar een vervolg met een café- en clubtour, maar dus ook met nieuw materiaal zoals deze single Massa.

Dit intense bluesrocknummer met Afrikaans geïnspireerd ritme en de herkenbare gitaarsound van Pim De Wolf gaat over de onuitroeibare muziekmicrobe die Derek via zijn genen en zijn voorbeeld doorgaf aan zijn zoon. "Massa, what have I done to my son? I offered him like Abraham" zingt Derek wanhopig. "Did I offer him tot the rythm/ to the song?". Het nummer werd geproduced door Vito, de frontman van de gelijknamige band die al prijzen wegkaapte op TAZ Oostende en Westtalent en in maart 2019 ook een eerste ep zal uitbrengen. Pittig detail: Vito is de zoon van Derek…

 

Derek & The Dirt - Back to basics club tour :

4 maart 2019 The Crossover, Eiland Langerbrugge, Gent

6 maart 2019 café Belge Leuven

7 maart 2019 Bruwanski, , Poperinge

14 maart 2019 De Loxberger, Halen

17 maart 2019 De Zwerver, Leffinge

20 maart 2019 De Monk, Brussel

21 maart 2019 Harmonie Small club, Oudenaarde

22 maart 2019 De Litanie, Knesselare

 

foto via de Facebookpagina van de band.

1 februari 2019
Marc Alenus