Delta Crash - Another Round

Delta Crash - Another Round

Delta Crash draait nog een rondje

Gisteren stelden we de nieuwe single voor van Young Foxes en vandaag zitten we alweer in Wetteren. Delta Crash stelde deze week namelijk ook een nieuwe single voor.

In oktober vorig jaar mochten we al eens van hun schuimkraag proeven met Cream en dit keer geven de sympathieke jongens nog een rondje. Tenminste dat dachten we. Another Round heet de tweede single uit de ep die er later dit najaar aankomt en die song heeft niets van doen met bier, maar wel over slaagkansen die vaak een gokspel zijn waarbij cijfers bepalen wat op de radar verschijnt of wat er onder blijft. Enige gelijkenis met de muziekindustrie zijn niet louter toevallig.

Bij het groovy en spacy laid-back nummer waarin wij invloeden horen van Unknown Mortal Orchestra en Foxygen hoort een leuke DIY-clip. Het idee erachter is dat de ‘voyager golden record’ die NASA de ruimte instuurde in 1977 vol met beelden en geluiden van het leven op aarde, in handen komt van een robot van een andere planeet. Zelf blijven ze ondertussen koppig rondcirkelen om opgepikt te worden door zoveel mogelijk mensen. Wij zagen alvast een dikke vette bliep op onze radar en ook het nieuwe label Pig Parade Records pikte de jongens op.

2 april 2020
Marc Alenus