#DeKantenVanPascalDeweze - Pascal Deweze - Mountains Are Still Mountains

#DeKantenVanPascalDeweze - Pascal Deweze - Mountains Are Still Mountains

Een weekje inzoomen op een creatief multitalent. Van geboorte uit Asse en momenteel werkzaam vanuit Hoboken. Het zal u allicht niet onmiddellijk iets zeggen, maar de CEO van Studio Jezus is niemand minder dan Pascal Deweze, die in vele gedaanten (Metal Molly, Sukilove, Clo Clo, Chitlin’ Fooks, Broken Glass Heroes, Mitsoobishy Jacson, Gruppo di Pawlowski, Shadowgraphic City, ...) en in vele professies (muzikant, componist, producer, technieker, tuinier, ...) zijn melomane weg door het leven ploegt en daar ons inziens te weinig erkenning voor krijgt.

Laten we starten met zijn meest recente strapatsen want Mountains Are Still Mountains is de laatste worp van Pascal Deweze en de voorbode van een nieuwe plaat die verderop in dit (alweer) corona-overgangsjaar zal uitgebracht worden.

Andermaal worden nieuwe horizonten verkend, die zich iets elektronischer lijken af te tekenen. Maar laten we nog even wachten vooraleer een finaal oordeel te vellen.

We citeren graag Bootsie Butzenseller van de collega's van Luminous Dash die hogervermelde single recenseerde als volgt: “Edoch komt daar nu met Mountains Are Still Mountains enige verrassende verandering in. Gitaren zijn op het eerste gehoor niet aanwezig. Iets dat op een marimba lijkt bepaalt de sfeer en Pascal bedient zich verder van oriëntaals aandoende synths, elektronica, percussie en zijn ingetogen vocalen. De berg, waartegen hij opkijkt, werpt een schaduw op zijn gezichtsveld, maar achter de berg schijnt er toch een zonnetje. “Behind every cloud is a silver lining”, moet hij gedacht hebben. Nekspieren zijn al maanden stijf van het reikhalzend uitkijken naar live optredens en met een Deweze album op komst is een bezoek aan de chiropractor misschien geen slecht idee.” 

14 juni 2021
Laurens Leurs