#DeKantenVanPascalDeweze - Mitsoobishy Jacson - Mitsoobishy Jacson (1999)

#DeKantenVanPascalDeweze - Mitsoobishy Jacson - Mitsoobishy Jacson (1999)

Een weekje inzoomen op een creatief multitalent. Van geboorte uit Asse en momenteel werkzaam vanuit Hoboken. Het zal u allicht niet onmiddellijk iets zeggen, maar de CEO van Studio Jezus is niemand minder dan Pascal Deweze, die in vele gedaanten (Metal Molly, Sukilove, Clo Clo, Chitlin’ Fooks, Broken Glass Heroes, Mitsoobishy Jacson, Gruppo di Pawlowski, Shadowgraphic City, ...) en in vele professies (muzikant, componist, producer, technieker, tuinier, ...) zijn melomane weg door het leven ploegt en daar ons inziens te weinig erkenning voor krijgt.

Eens om de zoveel jaren spreken drie heren af in een gehuurde chalet in Durbuy om in een long weekend een bak Duvel te verzetten, wat te kokkerellen en een plaatje bij elkaar te schrijven. En ach, dan brengen we dat ook maar uit. Ik weet niet of het zo verloopt en het doet er ook niet toe, maar vantijds gooien de heren Mauro Pawlowksi, Pascal Deweze en Peter Houben (Nemo, Benny Zen) de muze op het vuur en brouwen ze een interessant plaatje dat genregewijs geen enkele richtlijn bevat en alle hoeken van de chalet verkent. En daar komen soms verduiveld knappe dingen uit.

Ze deden het al een drietal keer in respectievelijk 1996 ('Nougat In Koblenz'), 1999 ('Boys Together Out Rageously') en 2009 ('The Confusion Of A.J. Schicksal 1927-1973'). Van ons mogen ze het altijd overdoen. Dit Mitsoobishy Jacson is van de tweede plaat en is een mooie song met een nonsensesicale tekst, waarbij de Duvel inderdaad de drank van dienst was: “Be a little bastard / see if i care / acid burnout / eye balls / making circles on your movie screen / take a little bit of weed / ring it in the air / blow a little bubble / make 'em all stare / be a little bastard / like you just don’t care / mitsoobishy-jacson / mitsoobishy-jacson”

19 juni 2021
Laurens Leurs