#DeKantenVanPascalDeweze - Broken Glass Heroes - Let’s Not Fall Apart

#DeKantenVanPascalDeweze - Broken Glass Heroes - Let’s Not Fall Apart

Een weekje inzoomen op een creatief multitalent. Van geboorte uit Asse en momenteel werkzaam vanuit Hoboken. Het zal u allicht niet onmiddellijk iets zeggen, maar de CEO van Studio Jezus is niemand minder dan Pascal Deweze, die in vele gedaanten (Metal Molly, Sukilove, Clo Clo, Chitlin’ Fooks, Broken Glass Heroes, Mitsoobishy Jacson, Gruppo di Pawlowski, Shadowgraphic City, ...) en in vele professies (muzikant, componist, producer, technieker, tuinier, ...) zijn melomane weg door het leven ploegt en daar ons inziens te weinig erkenning voor krijgt.

Wat als twee maatjes zich voor de soundtrack van een sketchprogramma amuseren? Dan is de amusementswaarde en liefde voor Beatles en Beach Boys dermate groot dat het soundtrackliedje een volledige plaat wordt met de naam 'Grandchildren Of The Revolution'. Een plaat die klinkt als een soort van 'Greatest Hits'.

Dat overkwam Pascal Deweze en Tim Vanhamel in 2010 toen ze voor het tv-programma 'Benidorm Bastards' op de Vlaamse zender 2BE hitjes op maat leverden, bijgestaan door een keure aan vrienden en topmuzikanten als Marc Bonne en Alessio Di Turi op drums, Sjoerd Bruil en Jan Straetemans op gitaar, Kevin Maenen op bas en Hans de Prins op keyboards. Ze leefden de voorliefde voor prettig gestoorde sixtiessongs helemaal uit en knipoogden met de groepsnaam ook nog eens vet naar John Lennon’s Working Class Hero.

Een overvloed aan koortjes en harmonieën en openlijke zomerse vibes, maar nooit overkill. En passant passeerden ze een zeldzame keer live in de Club op Pukkelpop 2010. Wij stonden op de eerste rij te genieten van zoveel fraais, maar het is altijd bij dat ene lucky shot gebleven. Gedane zaken nemen geen keer en we koesteren die ene, wonderlijke plaat voor de tigste keer.

Als u ze mocht tegenkomen in de platenwinkel of kringloop, nooit ofte nimmer laten liggen. Pakken, betalen en wegrennen naar de dichtstbijzijnde cd-speler.

18 juni 2021
Laurens Leurs