Death Star Discotheque - We Are XTC/ Dance

Death Star Discotheque - We Are XTC/ Dance

Oude rotten met de energie van jonge honden brengen lekkere post-punk vanuit Boxtel/ Eindhoven.

Onlangs verscheen We Are XTC/ Dance van het Nederlandse post-punk trio Death Star Discotheque, een donkere, maar tegelijk opzwepende track die je meeneemt naar een zweterig punkkot uit de eighties. De single belooft veel voor de opvolger van hun eerste (titelloze) ep uit 2019. Die zou er aan moeten komen op het eind van dit jaar.

Death Star Discotheque bestaat uit zanger en gitarist Michel (van o.a.The Galactic Lo-Fi Orchestra), drummer Roelof (van o.a. Plunk) en Eugene. Alle drie opgegroeid met de new-wave / post-punk van eind jaren 80. Ramones, Hüsker Dü en Joy Division zijn een paar van vele inspiratiebronnen. Maar ook naar nieuwere bands als Fontaines DC en Murder Capital wordt goed geluisterd.

We Are XTC/ Dance gaat niet zozeer over het gebruik van de drug, maar meer om levensvreugde. ‘Dance’ staat voor de adrenaline rush. De boodschap is te omschrijven als ‘leef nu, haal er uit wat er in zit’. “In het leven krijgen we allemaal te maken met tegenslagen en minder leuke dingen, maar we moeten weer door.”  

Benieuwd hoe deze oude rotten met de energie van jonge honden live klinken? Check dan de “Isolation Session” die de band speelde in De Effenaar. (Wel even doorscrollen tot 1 minuut veertig.)

12 juni 2020
Marc Alenus