Dead Serious - 'It's A Nice Day'

Dead Serious - 'It's A Nice Day'

Liefhebbers van obscure thrash van eigen bodem, rejoice! 

De voormalige bandleden van het begin jaren negentig ter ziele gegane Dead Serious hebben namelijk samen met distributeur Sounds Of Hell besloten de klassieke langspeler 'It's A Nice Day' opnieuw uit te brengen. De twaalf nummers zijn grondig onder handen genomen. Elke riff van nummers als What The Duck Is Going On, Daddy Goes To Disneyland en Beerdrinkers klinkt heftiger en elke gitaarsolo snediger dan ooit.

U kent die nummers niet? Dat hoeft niet te verwonderen. De originele versie van de schijf dateert immers al van 1991 en is enkel in Duitsland verschenen. Binnen de Benelux is het album amper te vinden en voor de liefhebbers is het een heus collector's item geworden. Fans van thrashbands uit die periode zoals Xentrix of Toxik zullen deze brok Belgisch gitaargeweld zeker kunnen smaken. Net zoals trouwe volgelingen van Cult Of Scarecrow overigens, dat enkele voormalige leden in de rangen heeft.

De band draagt de re-release op aan de dit jaar overleden zanger Armand Tiebout en tevens aan drummer Marc Vereecken, die we al van 1993 moeten missen.

En dan nu de belangrijkste zaken: u kan de plaat hier fysiek bestellen of u kan de plaat gewoon downloaden. Of beide natuurlijk.

12 november 2021
Nic De Schepper