De pot op

Wiki

YouTube staat vol met liedjes voor kinderen die al dan niet ludiek het potje op worden gelokt. Maar eigenlijk zijn toiletten een bloedernstige zaak. Te veel mensen hebben namelijk nog niet de mogelijkheid om daarvan gebruik te maken. Hoewel het wel zou moeten. Vandaag is het World Toilet Day. Ga mee de muzikale, bruine toer op. En geef vooral je eigen suggesties door.

Op de vraag onder de redactieleden wie er muzikale suggesties had over dit onderwerp, werd meteen gereageerd met: “Alles van Milow”. Maar dat nemen we graag met een druppeltje WC-Eend. Wel in aanmerking kwamen de volgende songs.

Waar Kurt Cobain en Nirvana er precies mee naartoe wilde, is niet meteen duidelijk. Maar het stroomt er in elk geval in één vlotte beweging uit.

Het had nogal wat te zeggen toen Badly Drawn Boy deze song uitbracht. In Engeland werd er moord en brand geschreeuwd, maar Damon Gough liet het allemaal maar waaien en bleef zijn stoïcijnse zelf, al dan niet met de wind mee.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er geen voorhanden is. Daar wisten De Raggende Manne dan wel raad mee.

Er zijn uiteraard bands met een anale fixatie, die dan een uitweg vindt in de bandnaam. Bij de ene is de verwijzing iets duidelijker (Zou het? In het Noors?) dan bij de andere. Die laatste zit trouwens letterlijk dichter bij huis op de pot. En dan zijn er nog van die groepen die de eigen naam al eens van de pot durven rukken.

Er geen (papieren) doekjes rond winden doen pakweg Sebadoh (de cover van de plaat, waaruit dit nummer komt, is trouwens ook behoorlijk grafisch), Eels of het wel heel aanschouwelijke Kutschurft.

Of je kan het met iets meer glans (en ook iets meer verbeelding) doen, zoals The Stranglers.

Mag zeker niet ontbreken op het toil..., euh appel: Frank Zappa, die de onwetende medemens waarschuwt voor allerlei van de bril opspringend ongedierte.

Afronden doen we graag met een rondje om ter verste pissen van Low.

… om daarna, proper als we zijn, te zorgen voor de nodige hygiëne met de hulp van Nils Frahm.

We hadden ook nog nummers van 't Hof Van Commerce, Muse (Waar is die wc? Waar?) of nogmaals Eels kunnen nemen, maar daarvoor moet je al min of meer verder gaan zoeken in de darmkanalen der teksten.

Hoe dan ook hebben we al genoeg van uw tijd verscheten. Neem de volgende keer, als u nog eens plaats neemt op uw troon, gewoon even de tijd om tijdens het (d)rukken na te denken over hoe goed u het eigenlijk wel heeft. Of zijn we nu aan het zeiken?

19 november 2018
Patrick Van Gestel