de portables - Collective Disguise

de portables - Collective Disguise

Het was lang wachten op een nieuwe plaat van de portables, maar op 22 april is het eindelijk zover. Als amuse-bouche laat de olijke band dit weekend een single los op de wereld.

Collective Disguise is niet alleen een knipoogje naar twee jaar mondmaskers, maar tevens een metafoor voor de mensheid die niet altijd zichzelf wil, kan of mag zijn. De song kwam tot stand tijdens de vele lockdown-repetities van de band, waarvan je het resultaat kon volgen via hun Silver Series, een reeks van twaalf cassettes (eentje per maand) die tussen oktober 2020 en september 2021 werden gereleaset ter gelegenheid van het zilveren jubileum.

Naar eigen zeggen was Collective Disguise een spontane geboorte. De instrumenten werden ingeplugd en de song borrelde uit de repetitie op. Die versie vind je terug op 'Version Islands', de vijfde tape in de reeks van twaalf. De single-versie (geknipt en gemixt door Dave Clarke!) is nu te proeven via YouTube. Een heerlijk, rustig voorkabbelend lentedeuntje. Perfect getimed met Frank Deboosere!

 

 

6 maart 2022
Christophe Demunter