De grootsten van de Big Next

Achtergrond

Dertien een ongeluksgetal? Niet op zaterdag 13 september want op die dag staan precies dertien bands op de affiche van Big Next Festival, het festival bij uitstek om bands te ontdekken die op de drempel van de grote doorbraak staan. Om het u extra moeilijk te maken willen wij toch vijf bands extra aanprijzen.

De grootsten van de Big Next



Voor wie de muzikale grenzen wil aftasten, is een vroeg aanvangsuur geen bezwaar. Wij zullen alvast vroeg present tekenen voor Mirel Wagner. Deze intrigerende zangeres toonde al een glimps van haar talent in 2011 en verdiende al heel wat krediet met haar debuutplaat uit 2012 en de opvolger, die nog maar net verscheen, is nog beter. Misschien wel omdat de Finse minimal-producer Sasu Ripatti (a.k.a. Luomo) zich ermee bemoeide. Zo donker als de namiddag van 13 september wordt het nooit meer.

ARENA: 17u30 - 18u30

Dat we niet alleen vroeg aanwezig zullen zijn, maar ook lang zullen blijven plakken, is ook al een feit. Daarvoor is Go March verantwoordelijk. We zagen deze band overtuigen op Absolutely Free Festival en waren ook al gek van hun ep. Deze Antwerpenaren spelen dan wel enkel instrumentale muziek, maar dat is in dit geval geen enkel bezwaar.

THE BOX: 21u20 - 22u00

Met daMusic kijken we al eens graag over de taalgrens omdat we weten dat daar ook veel moois te vinden is op muzikaal vlak. Naast BRNS (die helaas overlappen met The Acid) zullen we zeker de volledige set van het Brusselse Robbing Millions meepikken. Hun ep ‘Ages’ is al een jaar uit en ondertussen rijpte deze band live op talloze podia van Deep In The Woods tot Dour. Deze week nog ging er een nieuw nummer - Warder - in première en onze man noemde hen “Catchy, complex en gelaagd” na Boomtown. Wij verwachtten u dus gewoon naast ons op de eerste rij.

ARENA: 16u15 – 17u00

Na een snel diner, kunt u ons vinden bij voormalig Woods-bassist Kevin Morby. De man is gezegend met een zoet stemgeluid en aan Harlem River bewaren we heel warme herinneringen. Zijn nieuwe singles My Name en Parade vormen nog maar eens een bewijs dat er momenteel niemand romantische indiefolk maakt zoals deze man dat doet. Voor zijn tweede soloplaat ‘Still Life’ komt Big Next te vroeg, al zal hij er heel waarschijnlijk wel al nummers uit spelen. Een show om je lief mee naartoe te nemen!

ARENA: 19u00 – 20u00

The Acid dook al een tijdje geleden op onze radar op toen hun single Basic Instict  verscheen. De ep trok de lijn door en ondertussen verscheen ook het album ‘Liminal’, dat al het goede van de ep bevestigde. The Acid is een typische band van nu. Die moet je dan ook gezien en gehoord hebben, zeker als esthetica je favoriete vak op de middelbare school was. Alleen als je onvoorwaardelijk fan bent van Bert Dockx heb je een excuus, want dan zit je tijdens deze set in De Kantine voor Strand.

THE BOX: 19u50 - 20u50

Overtuigd maar blut? Waag dan je kans om een duo-ticket te winnen voor deze niet te missen avond. Een mail naar win@damusic.be met als onderwerp "Lucky number 13" volstaat.

13 september 2014
Marc Alenus