De citaten

Eindejaar 2016

Zoals elk jaar weer worden de boekskes volgekribbeld met allerlei onzin. Onze (jr) waadde door de bagger met heuplaarzen en wist er toch nog hier en daar wat pareltjes uit te vissen.

“If my tweets are rattling the tiny little cages of your reality ... the unfollow button is right there"

Rapper B.O.B probeerde begin dit jaar zijn Twitter-volgers ervan te overtuigen dat de aarde niet rond, maar plat is. Hij sprak naar eigen zeggen uit persoonlijke ervaring.

"I am human and at times it can be a struggle to balance a healthy lifestyle. I'm not perfect and for that I am sorry."

As Long As You Love Me-zanger en lid van Backstreet Boys Nick Carter sloeg een man in elkaar in een club in Florida en werd opgepakt. Het gebeurde wel vaker dat Carters vuisten jeukten de laatste tijd. Verder zou er een tour met de Spice Girls op de planning staan. U mag het getier binnenshuis houden tot we hiervan een officiële bevestiging krijgen.

"We have all this footage from behind the scenes leading up to the gigs, most of which can’t be used as there’s just monstrous drug taking,"

Noel Gallagher over de documentaire van Oasis, door de makers van ‘Amy’. Hij bleek plots heel wat minder spannend te zijn. Achteraf bleek dat allemaal nog mee te vallen.

“His house is full of Ferrero Rocher and champagne!”

Zangeres Katie B werkte samen met Craig David aan Who Am I en mocht achteraf mee naar zijn appartement voor een borrel.

“Some people thought it was Bieber rehearsing, but it wasn't him. Straight away... I knew what it was and I knew where the mic was and I wanted to turn around and lift it up but I froze. I cried pretty much the whole day after but in fairness, I would have cried if it had gone really well as well".

Het Grammy-optreden van Adele ging niet helemaal zoals gepland. Een microfoon, die op de pianosnaren viel, zorgde ervoor dat Adele niet helemaal zuiver uit het keelgat klonk. Tijdens de talkshow van ‘Ellen’ sprak ze dan ook vrijuit over haar schamele optreden.

"Why would I deny Paul McCartney? Stop it. He's a legend. I don't control the door”

Als Paul McCartney, Beck en Taylor Hawkins voor de deur van je Grammy feestje staan, doe je gewoon open. Tenzij je Tyga heet, natuurlijk.

“A tiny bit of everyone in the room was hoping the table fell weird and he had a stumble."

Orlando Weeks, frontman van The Maccabees, zag de aanval van zanger Olly Sykes (Bring Me The Horizon) op de leden van Coldplay van dichtbij gebeuren. Sykes sprong namelijk tijdens de NME Awards op de tafel van Coldplay om daar alle glazen en flessen in het rond te schoppen. De tafelpoten begaven het uiteindelijk onder zijn gewicht. Hoewel Sykes nooit heeft toegegeven dat het een weloverwogen aanval was op Coldplay, is het alom geweten dat Sykes er niet mee gediend was dat Coldplay hun albumhoes gekopieerd had.

“Never heard of Bring Me The Horizon. But it was very rock ‘n roll!”

Chris Martin kon er allemaal wel om lachen.

"You know, fucking music magazines writing a review of Janet Jackson saying, 'This is the greatest show – four and a half stars.' It's fucking lip-synced! Hello! That's not a show! I'd rather go and see a drag queen. Fuck off."

Elton John slaat nagels met koppen. Al prefereren wij toch net iets anders dan een drag queen. Janet Jackson zou trouwens tot drie keer toe haar tour uitstellen dit jaar.

“Are you serious? This is kind of a strange set of words here."

Bill Gates hoort voor het eerst de nieuwe single van Beyoncé, waar ze een soort van hommage brengt aan de man: "Might be a black Bill Gates in the making". Niemand die eigenlijk snapt wat ze hiermee bedoelt; ook Bill zelf niet.

“Het klopt nochtans. Ik ben slecht in het navertellen van moppen, maar meestal ging het over masturberen”

Johannes Genard, zanger van School Is Cool en deelnemer van het VTM programma ‘ Liefde Voor Muziek’, antwoordt op de vraag of Dana Winner echt zo goed vuile moppen kan tappen.

“if his pizzas are as good as his getaway driving, i would definitely recommend.”

Jack Bevan van de Britse groep Foals bekent op Twitter dat ze bijna helemaal niet aanwezig waren op de Brit Awards. Door laattijdig te vertrekken en een taxi, die verkeerd reed, zag de groep zich genoodzaakt in hun kostuums te liften. Een pizza koerier nam de band mee en zette ze af aan de O2 arena, ruim twee uur te laat.

“Do you do birthday parties?? My daughter loves Minnie mouse…”

Kanye West heeft plots edm-producer en dj Deadmau5 – of in zijn woorden: deadmowfive - ontdekt. Het giechelen van zijn kant mag u er zelf bij denken.

“We took the phone to like four places, but it couldn't be fixed. No Apple Genius was genius enough.”

Enkele maanden na de release van ‘The Life Of Pablo’ van Kanye West, werd het nieuws bekend gemaakt dat North de smartphone van haar vader met alle teksten van ‘TLOP’ door de wc had gespoeld. Dat verklaart natuurlijk veel.

“I just had penis enlargement surgery so my balance is all out of whack and I can’t play my drums properly right now, but soon enough, I’ll get used to this new piece.”

Mac Demarco had begin dit jaar zo zijn eigen manier om de fans warm te houden.

"I suddenly came to and it was Monday morning. Mark Ronson is sending me photos of me at various times and I'm slowly piecing together where I was and what I was doing. Part of my method is searching '#KevinParker' on the internet and finding all the fan photos of me just like [makes popping sound]."

Kevin Parker, zanger van Tame Impala, kwam van het podium op Glastonbury en werd omringd door Moët champagne. Maandagochtend was duidelijk minder plezant.

“Personally, I’m not a big fan of techno but I am a fan of electronic dance music which Fabric used to play. I’d recommend [they] play this kind of music once a week or three times a month, it’s worth trying”.

2016 was het jaar waarin we afscheid dienden te nemen van heel wat muzieklegendes. Één daarvan was Fabric, de bekende Londonse club. Na het lezen van een stukje in de lokale krant kwam een Pools koppel van diep in de zeventig een kijkje nemen. Ze kwamen binnen rond 18u00 en bleven tot vijf uur in de morgen, waarbij ze de hele nacht werden getrakteerd en zelfs betrapt werden op de dansvloer. Toen ze een taxi inkropen, wist de man nog een goedbedoelde tip mee te geven, voor Fabric later zijn laatste zucht slaakte.

“I PRESSED THE BUTTON!”

In een jaar waarin dj’s met de minste inspanningen de grootste podia inpalmden, blijft het lachwekkend hoe doorzichtig hun act is. David Guetta werd zoals verwacht de internetgrap van de zomer met zijn openingsshow voor het EK 2016. Dimitri Vegas en Like Mike verkopen het Sportpaleis uit terwijl ze aan denkbeeldige knopjes draaien. Maar het strafste verhaal kwam van  Sven Väth die tijdens een festival meer aandacht had voor de match Duitsland – Slowakije dan voor het faken zelf. Betrapt, heet zoiets dan.

“The loudest buzz in the world”

Mötley Crüe blijft bestaan en wel in de vorm van kogelachtige dildo’s met quotes op als “girls, girls, girls” en “too fast for love”. Dat de marketingcampagne op punt stond, bewees Nicky Sixx tijdens de persconferentie met de gevleugelde woorden: “We like nothing better than making the fans happy”. Gek genoeg kwam de grootste concurrentie uit Japan, toen de Pokémon-dildo’s wat later de markt veroverden.

“He can recognize an awful lot of spices with his nose”

Snoop Dogg gaat aan de zijde van Martha Stewart een kookprogramma beginnen. Het ding zal ‘Martha & Snoop’s Dinner Party’ heten en er is al een filmpje opgedoken waarin Snoopaloop zich overgeeft aan het stampen van aardappelen tot puree. 2017 kan nu al niet meer stuk.

“I turned up and he told me my name was on the lease, which was creepy because I’d never signed anything.”

Het gerucht deed de ronde dat Chance The Rapper en James Blake samenhokten in een appartement. In werkelijkheid bleek Chance The Rapper Blake vooral te stalken.

“Ze hadden gerust even mogen bellen”

Bob Dylan, na de heisa over het negeren van zijn Nobelprijs.

1 januari 2017
Joris Roobroeck