Day Wave

Introducing

Doen die grijze, maartse dagen je ook zo uitkijken naar de zomer? Surf dan mee op de klanken van Day Wave en breng jezelf al helemaal in de sfeer.

Day Wave is het indiepop/-rock-alter ego van de zevenentwintigjarige Jackson Phillips uit Oakland, California. Opgeleid als jazzdrummer aan het befaamde Berklee College of Music legde hij zich na zijn studies steeds meer toe op songschrijven en het productie- en opnameproces. Het resultaat van Phillips' eenmansproject is Day Wave, melancholische dreampop met elektronische ondertonen, de perfecte muziek om bij weg te dromen op een zomerse namiddag; een soort kruisbestuiving tussen Nada Surf en Wild Nothing.

In November 2014 bracht Day Wave al een eerste ep ‘Headcase’ uit.  Wat eerst bedoeld was als een eigen tijdverdrijf werd plots serious business. Er groeide een buzz rond Day Wave op Soundcloud en bij een aantal internationale muziekblogs.

Nummers als Drag en Gone (van de tweede ep ‘Hard To Read’) zijn op Spotify ondertussen de teller van de vijf miljoen streams gepasseerd.  Phillips:  "I was just trying to make something that I really liked. This is what I think is cool. Day Wave's sound is very pop at its core, so I think it could appeal to a lot of people."

Ondertussen is er een eerste full album op komst. ‘The Days We Had’ verschijnt bij Caroline op 5 mei. Voor die plaat zit Phillips in de studio met Mark Ranken, die vaak samenwerkt met Paul Epworth, en onder meer albums van Adele, Queens of the Stone Age en Florence and the Machine op zijn cv mag zetten.

Uit de plaat verscheen vorig jaar de single Wasting Time, een song die hij een jaar geleden ook al live speelde.

Sindsdien verschenen ook nog Untitled en de nieuwe officiële single Something Here op Spotify. Naast deze drie zullen er nog acht nummers op het officiële debuut van Day Wave staan. Je krijgt de tracklist hieronder. Op 17 mei stelt Day Wave zijn plaat voor in de Ancienne Belgique.

20 maart 2017
Marc Alenus