David Poltrock

Achtergrond

Niet alleen onze eigen redacteurs hebben een mening over het afgelopen jaar, ook bekende en minder bekende individuen die nauw verbonden zijn met het muziekwereldje leggen dezer dagen hun ei op onze redactie. David Poltrock houdt van schaduw, wordt vaak ingeschakeld als sessiemuzikant en producer, maar heeft ook al eigen projecten (Savalas) achter de rug. We laten hem dus graag aan het woord over het voorbije jaar.

David PoltrockHoe zal 2013 in jouw muzikale geschiedenisboek gaan?

Als het jaar waarin zwaar gehypete mediacampagnes (Arcade Fire, David Bowie, Daft Punk) toch niet echt een goeie plaat konden garanderen. En o ja, dit jaar is me ook het YouTube-fenomeen Dirty Loops onder de aandacht gebracht. Zelden zo goed gelachen.

Wat vond jij de beste 5 platen van 2013?

1.  Teho Teardo & Blixa Bargeld - Still Smiling'
2.  Melanie di Biasio - 'No Deal'
3.  Kavinsky – 'Outrun'
4.  Jon Hopkins – 'Immunity'
5.  Elvis Costello & The Roots - 'Wise Up Ghost'

Met een eervolle vermelding voor Patrick Watson - 'Adventures In Your Own Backyard - (uit 2012 maar pas ten volle ontdekt in 2013) en ook Bent Van Looy's 'Round The Bend' vond ik behoorlijk indrukwekkend.

Wat  is de meest overschatte plaat van 2013?

Euhm, ik vrees dus toch ‘Reflektor’ van Arcade Fire, ondanks de topsingle. In dit verband ook een eervolle vermelding voor 'The Next Day' van Bowie. Much ado about nothing

Wat is de meest onderschatte plaat van 2013?

Elk van de platen in mijn top 5

Wat vond jij de beste 3 concerten van 2013?

Wegens zelf altijd onderweg heb ik jammer genoeg veeeeeeel te weinig concerten gezien, al blijven deze me wel bij :
1.  Goldfrapp – AB
2.  Stereophonics – Pinkpop
3.  Richard Hawley - TW

Wat was jouw fijnste concertervaring van 2013 en waarom?

‘Tik Tak Toe’, een festival voor hedendaagse muziek alwaar ik met Ondes Martenot samen met het waanzinnige sun*sun*sun*-strijkkwintet enkele songs uit de soundtracks van 'There Will Be Blood' en 'Bodysong' van Jonny Greenwood mocht vertolken. Magisch!!

Wat vond jij de beste song van 2013?

Leave A Light On van Marble Sounds

Wat vond jij de hatelijkste song van 2013?

Met Pompeii van Bastille kun je me geen plezier doen.

Naar wie moeten we uitkijken in 2014 en waarom?

Ik heb van ingewijden mogen horen dat de nieuwe Novastar geniaal zou zijn. Benieuwd of hij de verwachtingen kan waarmaken.

Wat mogen we van jou verwachten in 2014?

Naast het gebruikelijke sessie- en productiewerk schrijf en produceer ik het nieuwe album van de Berlijnse rapper Prinz Pi, met wie ik verleden jaar ook al een fijn album uitbracht. Ik amuseer me ook rot als gelegenheidsmuzikant bij het folknoisecollectief Razen, speel enkele shows met Hooverphonic en ga op hardrocktournee met Johannes Verschaeve, Gregory Frateur en Tom Pintens. Bovendien hoop ik dit jaar eindelijk mijn gekoesterde elektronica-project te kunnen afwerken en uitbrengen. En alweer gelukkig te zijn.

21 december 2013