Daniel Blume

Daniel Blume

De uit Dublin afkomstige Daniel Blume wordt al eens beschouwd als het Ierse antwoord op wereldster Calvin Harris. Of dit zo is, laten wij aan u over. 

In tegenstelling tot wat je zou denken, heeft Daniel Blume er een klassieke opleiding opzitten. Dankzij een studiebeurs kon hij gitaar en piano studeren aan de wereldbefaamde Yehudi Menuhin School. Op de jonge leeftijd van vijftien won hij zelfs de 'YoungComposer of the Year Award’ van de BBC. Hij leek dus voorbestemd om een schitterende carrière uit te bouwen in de klassieke muziek.

Er was maar één probleem: Blume was verliefd geworden op elektronische muziek. De schuldige van dienst? Martin Garrix en zijn Animals. Toen Blume dit nummer hoorde, kon hij zich geen leven in de klassieke muziek meer voorstellen en koos hij er resoluut voor om in de voetsporen van groten als Garrix en Harris te treden.

Uiteraard is de opleiding van Blume niet voor niets geweest. Hij heeft er veel geleerd en kan zich daardoor profileren als een multi-instrumentalist, danceproducer en singer-songwriter. Bovendien is hij een goochelaar op de pc en is hij uitgesproken aanwezig op sociale media. En dat heeft hem reeds een indrukwekkende portfolio van "sad songs that bang" opgeleverd.

Eén van de nummers in deze portfolio is Who’s Got Your Love, een samenwerking met Cheat Codes die wereldwijd kon rekenen op zestig miljoen streams en hierdoor hoog genoteerd stond in de US Billboard Dance charts. Daarnaast bracht hij onlangs ook Nights Like This en Catch Feelings uit. De meest recente aanvulling is Heartbreaker. Dit liefdeslied heeft nu al het potentieel om de oorworm van de zomer van 2020 te worden. 

Foto: https://www.facebook.com/iamdanielblume/

1 juni 2020
Marjolein De Smet