Cyanide Paradise - Downfall

Cyanide Paradise - Downfall

We geven het toe: op ons daFestival was geen metal te bespeuren, maar de liefhebbers konden heel de dag terecht op StuBru waar de Zwaarste Lijst werd uitgezonden en vandaag maken we het goed met de metalheads.

We presenteren jullie vandaag de nieuwe single van Cyanide Paradise, een melodische deathmetal band uit Nederland. Geïnspireerd door bands zoals Amon Amarth, Devin Townsend, Scar Symmetry en Mors Principium Est, richt Cyanide Paradise erop om een variatie aan verhalen te presenteren middels sterke melodisch-gedreven nummers. Zij onderscheiden zichzelf met een vol en episch geluid terwijl ze een brede diversiteit in de nummers behouden, zowel qua sfeer alsook middels de inhoud van de teksten.

Cyanide Paradise is opgericht in 2019 door Martin en Jeff die, na al eerder samen gespeeld te hebben, besloten om samen muziek te schrijven. Dit bleek een zeer productieve beslissing, welke werd versterkt toen vocaliste Linn de band kwam versterken. Het duurde dan ook niet lang tot de nieuwe samenwerking resulteerde in de release van de eerste ep: ‘Reach for the Stars’.

In het najaar van 2019 maakte Sebastiaan als gitarist, en Fabrizio als drummer de band compleet. In deze formatie heeft Cyanide Paradise een energieke live show gecreëerd welke zij in 2020 aan het publiek presenteren eens de lockdown is opgeheven.

We wilden jullie de lyric video presenteren om de screams te begrijpen, maar helaas is de klank daarin niet goed. We delen dan liever de Spotify-versie die wel goed klinkt (met een premium abonnement toch). Onder de clip vind je wel de tekst, dus zet het geluid van YouTube stil en dat van Spotify helemaal open als je lekker wil mee schreeuwen.

13 april 2020
Marc Alenus